Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

26.01.2024
2243

ZIMSKE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE OD 3. DO 25. FEBRUARA

Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte održaće se od 3.do 25.februara, a planiran je bogat i raznovrstan program.
Svečano otvaranje, uz podizanje karnevalske zastave, biće u subotu, 3. februara u 15 sati na Prčanju, nakon čega će uslijediti Prčanjski karneval i dječiji maskenbal, u organizaciji NVO „Bope“ i Mjesne zajednice Prčanj.
Večernji program nastaviće se na gradskoj rivi koncertom Adija Šoša od 20 sati, u okviru Kotorskih zimskih svečanosti odnosno Kotor Winter Festa, u saradnji sa Kulturnim centrom “Nikola Đurković”.
Karnevalske dane obilježiće i dvije papalade - prčanjska „Pašticada“ u Domu slobode u subotu, 10.februara od 19 sati, nakon koje je planiran večernji koncert Stele Rado na kotorskoj rivi, te Karnevalska takmičarska njokada u ŠC „Kamelija“, u petak, 16.februara od 19 sati.
U saradnji sa ŠC „Kamelija“ u subotu, 17. februara u 17.30 biće održan Dječiji maskenbal , a u večernjim satima u hotelu Hyatt Regency Kotor Bay Resort – Crno bijela reduta.
Veliki maskenbal biće u petak, 23.februara od 21 sat u P.C. “Vukšić”.
Zimske karnevalske fešte završavaju se u nedelju, 25. febuara velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala, koncertima lokalnih bendova - Vis Tetra i Toć i koncertom Crvene jabuke na Trgu od oružja.
Na dan karnevala će izaći humorističko – satirični list „Karampana“.
Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista već se nalazi na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.
Organizacioni odbor Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala poziva sve zainteresovane karnevalske grupe i pojedince da podnesu zahtjev za novčanu nadoknadu za izradu maski.
U zahtjevu je potrebno navesti:
- naziv karnevalske grupe (pojedinca)
- naziv maske
- broj članova grupe
- opis maske
- broj žiro računa i kontakt telefon odgovornog lica.
Za grupne maske JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor obezbjediće pomoć u iznosu do 400,00 eura (pod grupnom maskom podrazumjeva se 6+ članova) a za pojedinačne maske biće izvdovjeno 40 eura po osobi.
Zahtjevi se mogu predati u prostorijama Kulturnog centra svakog radnog dana od 9 do 14 sati ili na mail kult.c.kotor@hotmail.com.
Organizator zimskih fešti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, a suorganizaror Turistička organizacija Kotor.
ORGANIZACIONI ODBOR

Podijeli na: