Zabava

29.01.2020
582

WHO SEE KLAPA – NAGRADA NA MAC-U, U PRIPREMI PETI ALBUM

Regionalna muzička dodjela nagrada Music Awards Ceremony održana je nedavno u beogradskoj „Štark“ areni pod nazivom MAC 2020.

Crnogorski izvođači bili su nominovani u 11 kategorija, a nagradu za najbolju pop kolaboraciju osvojili su bokeljski sastav „Who see klapa“ i Sergej Ćetković za pjesmu „Pusti probleme“. Utiske sa dodjele nagrada podijelio je za Radio Kotor član kotorskog muzičkog dvojca Dejan Dedović Dedduh.

„Sjajni su utisci. U pitanju je velika organizacija, nalik Eurosongu. Sve je izgledalo jako kvalitetno i glamurozno. Uslovi su bili fenomenalni. Sjajno smo se osjećali i bilo je vrlo zabavno vidjeti sve te ljude na okupu, dosta prijatelja sa kojima se nismo vidjeli nekoliko mjeseci. Sjajna energija“ – kaže Dedduh..

Kako navodi, nagrade predstavljaju svojevrsno priznanje za rad i trud, bilo kojim poslom da se bavite.

„Nama su nagrade važne u smislu da osjetimo da nas ljudi shvataju i priznaju naš rad. Pjesma sa Sergejem je stvarno jedna lijepa ljetnja pjesmica koja je u toj konkurenciji u kojoj se našla, ruku na srce, najbolja pjesma, tako da je sa jednim velikim razlogom i dobila taj trofej. Super je kad nešto radite pa vam to i bude priznato“ – ocjenjuje Dedduh.

„Who see klapa“ je prethodne 2019. godine osvojila nagradu za najbolju rep numeru na prostoru bivše Jugoslavije.

„Tek kada prođe neko vrijeme i kada osvrnemo šta se desilo, shvatimo da je to sjajno priznanje. Čime god da se bavite, kada uspijete, kad vam neko kaže da ste u tome najbolji, onda vam bude jako drago. Ali u momentu kad se sve to dešava, onda pazimo na sve: šta treba da se kaže, kako treba da odrepujemo. Nojz i ja se dosta preslišavamo, radimo i dosta bekova. Tek kada prođe neko vrijeme, onda shvatimo da smo, u stvari, bili dio jednog velikog show-a i da smo dobili nagradu“ – objašnjava Dedduh.

On navodi da bokeljski dvojac već uveliko radi na pripremi novog, petog po redu, albuma.

„Who see klapa, po starom dobrom običaju, u tajnosti rabota i kod nas se nikad ne zna koliko nam treba vremena za ono što smo naumili. Peti album radimo lagano. Biloo bi možda dobro da se malo  i požuri, ali ako treba žrtvovati kvalitet, onda nećemo žuriti. Uvijek je bila poenta da napravimo što više pjesama kako bi smo imali opciju da odaberemo samo kvalitetne pjesme koje ćemo da uvrstimo na album. A to nam je plan kojem težimo.

Do sada su albumi imali po 14-15 pjesama. Vjerujem da će i ovoga puta to biti slučaj. Mogu da se pohvalim velikom zaslugom svog kolege Nojza koji je uložio mnogo više truda od mene u ovaj album. Osmislio je četrdesetak pjesama koje smo, skoro sve, realizovali. Vidjećemo kakav će odabir da padne“ – priča Dedduh.

Podijeli na: