Zabava

08.08.2022
569

U BIGOVI ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA RIBARSKO VEČE

U organizaciji MZ Bigova – Glavatičići sinoć je održano još jedno uspješno Ribarsko veče. Kako je za Radio Kotor kazao predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Stanko Lazarević, ova manifestacija održava se od 1996. godine. Nakon dvogodišnje pauze uslovljene pandemijom koronavirusa, ponovo je okupila brojnu publiku. Isprženo je 250 kilograma svježe ribe (širuna i lokarde) koja je pripremana na gradele i uz vino besplatno podijeljena brojnoj publici.

Za pripremu ribe i ove godine bila je zadužena porodica Kraljević.

Lazarević je u ime organizatora pozdravio prisutne, poželjevši im dobar provod uz konzumaciju svježe ulovljene ribe, zahvalivši se mještanima i brojnim sponzorima na pomoći.

“Nadam se da je korona iza nas. Želim vam dobro veče i da se ugodno osjećate kod nas. Potrudili smo se da uhvatimo svježu ribu. Spremna je, vino je tu. Treba samo da se opustite i uživate večeras” – kazao je Lazarević.

Bigova je, kaže, poznata po ribarima.

“Kada imate dobre ribare poput našeg Mila Lazarevića ribe ima koliko treba. Ribali smo na mreže plivaricom dvije noći” – navodi Lazarević.

Kako je kazao, pokrovitelji su, između ostalih, Opština Kotor, Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti i Turistička organizacija Kotor.

Ove godine po prvi put su održane sportske igre u kojima je učestvovalo oko 300 djece.

Diplome i pehare Lazarević je dodijelio najboljima koji su se takmičili u više disciplina: šutiranju trojki, plivanju, skakanju u džakovima, fudbalu, odbojci, ronjenju. Među nagrađenima su: plivači Stefan Subotić, Filip Miler, Milan Jović, Nemanja Lazarević, Ivan Lazarević, Kosta Milak, fudbaleri “Orlovi” Gojko, Ogi, Neca i Danilo, “Gofovi” Vuk, Luka i Aleksa, “Džinovski mravi” Luka, Miljan, Matej i Matija, odbojkaši “Bigova city” Anja, Mimi i Balša, “Jedva smo se skupili” Aja, Natalija i Lazar, “Tri plus jedan” Danilo, Tamara, Viktor i Miljan. U disciplini trčanje u džaku nagrađeni su: Danilo Lišančić, Predrag Lazarević, Anja Lazarević, zatim u šutiranju trojki Dimitrije Lazarević, Andrej Kos, Aleksa Rašković i Komnen Ovčin, ronjenju na dah Aleksa Lazarević, Iva Bošković, David Ulači, Aleksandar Stolić, Filip Milošević, Filip Vučić, Nemanja Lazarević. Posebna diploma dodijeljena je najmlađem učesniku u fudbalu Urošu Lazareviću, zatim u trčanju u džaku Ini Nadoveza, te plivanju Neveni Batrićević.

U programu su učestvovali: Folklorni ansambl “Nikola Đurković”, Plesni studio “Alisa”, solista Ilija Grande ” i pjevač Đorđe Bogdanović.

Program je vodio novinar Dušan Davidović.

Veče je krunisano spektakularnim vatrometom.

Tekst: Irena Mačić

Foto: Radio Kotor

Podijeli na: