Zabava

29.06.2021
396

TEATAR 303 - 40 GODINA POSTOJANJA

Povodom jubileja, četrdeset godina postojanja, “Teatar 303” poklanja svojoj najmlađoj i najvjernijoj publici bajku „Princeza i žaba“.  Jedan od aktera u predstavi je i  Ilko Marović, koji se osvrnuo na četiri decenije rada  ove pozorišne grupe: 

“Teatar 303 slavi rođendan. Prije 40 godina u škaljarskom Domu kulture nastala je ova amaterska pozorišna grupa. 

I puno ozbiljnije, novčano neuporedivo jače, profesionalno organizovanije ekipe, iza kojih su stajali centri moći, u ovim teškim vremenima nisu opstale. 

Ali Dragan Buzdovan Buki, želio je svojim specifičnim pristupom, smislom za humor, originalnim idejama, upornošču i prije svega velikom željom da se u Kotoru, gradu koji je imao pozorište već u XIX vijeku, nešto teatralno i kulturno događa. 

Uspio je, svi smo svjedoci, a tome se malo ko nadao, i traje, jači nego ikad. Pružio je priliku svim zainteresovanim Kotoranima da se oprobaju na „daskama koje život znaće“. 

Puno ih je iskoristilo priliku pa su i danas prisutni u kulturnom životu Kotora. Preko stotinu đevojaka i mladića, svih ovih godina oprobalo je svoje glumačke sposobnosti igrajući u predstavama Teatra. 

Danas petoro njih, koji su počeli u Teatru, pohađa fakultete za glumu u raznim gradovima naše bivše države. I u ovoj predstavi koju ćete u srijedu gledati puno je mladih. 

Povodom velikog jubileja četrdeset godina postojanja, Teatar 303 poklanja svojim najmlađim i najvjernijim gledaocima bajku „Princeza i žaba“. 

Imali smo namjeru da ovu bajku igramo na ljetnoj pozornici, u predvečerje Kotorskog festivala za djecu, međutim od toga bar za sada nema ništa. 

Predstava, bajka, koja je rađena u kooprodukciji Teatra 303 i Kulturnog centra „Nikola Đurković“, uz učešće plesnog studija „Alisa“ će se odigrati u Kulturnom centru u Kotoru, sjutra, u srijedu (30. juna) sa početkom u 20,30 h.

 Predstava je rađena u duhu vremena i namjenjena je djeci uzrasta preko četri godine, ali je poučna i za roditelje. 

Žao nam je što svi zainteresovani neće moći prisustvovati predstavi. Moramo se pridržavati mjera protiv pandemije i Covida 19, ali ne brinite. Kad ovo zlo prođe gledaćemo se ponovo”.

Podijeli na: