Zabava

09.09.2021
317

SAMARDŽIĆ: MUZIKA MI JE DONIJELA SVE ŠTO ME ČINI SREĆNIM

“Muzika je divna stvar koja može uljepšati neke trenutke i ja od nje nikada nisam ni očekivao previše. Ispostavilo se, da se iz hobija pretvorila u životni poziv i to je divna stvar, blagoslov. Ne mogu zamisliti sebe da radim neki drugi posao, ukoliko ovo čime se bavim mogu nazvati poslom. Zaista uživam kad se popnem na binu i ispred sebe vidim publiku, ljude većinom mlađe od moje najmlađe ćerke, kako uživaju u tim pjesmama. Taj osjećaj i energija su spas i lijek. Ponekad mi se čini da nakon dva sata koncerta izađem 20 godina mlađi. Još uvijek u muzici pronalazim neku magiju koja me ispunjava i sve dok tako bude držaću mikrofon u ruci.

Optimista sam po prirodi, a osmijeh je za mene obavezan sastojak svakog dobrog dana. Volim da se smijem, a volim i da zasmijavam ljude kad mi to pođe za rukom. Sve je to tako jednostavno i prirodno. Mi smo skloni komplikovanju života, a on je sam po sebi jednostavan i lijep, i kada si sam sa sobom napravio taj neprocjenjivo značajan balans, onda se i ljudi u tvojoj blizini osjećaju lijepo. Ako niste neskroman čovjek, razlog za dobro raspoloženje nije teško pronaći” – kaže Samardžić.

“Moje želje su zadnjih godina prilično realne i ne pravim problem oko toga. Mogu reći da se uglavnom odnose na zdravlje i sreću moje dece i unuka, pa na kraju i moje. Bicikl, koji sam kao klinac toliko želio, a otac nije htio da mi kupi zbog straha da ne padnem, obezbjedio sam sebi prije više decenija. Imam studio “Stari lav”u kome mogu da stvaram i kreiram muziku kad god poželim, a posebno u sitne sate, kad sve spava, a ideje se bude. Ono što iskreno priželjkujem je zdravlje i dobar glas.

Svi mi uvijek želimo isto, samo eventualno razlikujemo prioritete. Najvažnije je da smo srećni. A bićemo, ako nas posluži sopstveno i zdravlje naših najdražih. Sve ostalo je, zaista, manje važno. Kako je rekao divni Duško Radović: “Prije nego što krenete da tražite sreću, provjerite, možda ste već srećni.” Ona zna da bude obična i neupadljiva, pa mnogi ne umiju da je vide” – zaključuje popularni Željko. 

Podijeli na: