Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

31.12.2022
819

SA ZDRAVKOM ČOLIĆEM I GRUPOM TOĆ U STAROM GRADU NA DOČEKU 2023. GODINE

 

Tekst Jelena Kljajević

Foto TO Kotor

 

Kotorani i gosti Novu godinu će na glavnom gradskom trgu dočekati uz Zdravka Čolića, a kao predgrupa će nastupiti bokeški muzički sastav “Toć”.

Program počinje večeras u 21 sat, a organizatori su Turistička organizacija i Opština Kotor.

Velika regionalna muzička zvijezda se raduje nastupu u Kotoru za koji ga, kako je kazao u intevjuu koji je u susret praznicima sa njim zabilježila Jelena Kljajević, vežu lijepe uspomene sa početka karijere.

“ Tada sam počeo da sviram sa grupom „Ambasadori“. Imali smo jedno divno „Veče pomoraca“ organizovano u nekadašnjem hotelu „Fjord“ i to je nama kao mladim muzičarima bilo jako lijepo iskustvo” – prisjetio se Čolić.

Ambijent u Kotoru je, prema njegovim riječima, čaroban, a već uigrana ekipa sa kojom sarađuje, repertoar će prilagoditi prazničnoj i slavljeničkoj atmosferi.

“ Na bini nas je petnaestak, a novogodišnji koncerti su uvijek specifični. Imamo jedan dio koji je zastupljen do blizu ponoći, onda imamo period u susret ponoći, pa onaj nakon što uđemo u 2023. godinu... Publika je na ovakvim novogodišnjim koncertima malo opuštenija, slavljenički se ponaša, tako da je posebno zadovoljstvo i ugođaj, a i potpuno je drugačije nego pjevati u halama” – kazao je Čolić nedavno za Radio Kotor.

Članovi muzičkog sastava “Toć” takođe obećavaju pravu zabavu u Starom gradu, a kako je njihov član Bojan Stojanovski kazao u intervjuu koji je zabilježio Saša Karajović, veoma su uzbuđeni zbog predstojećeg nastupa kao predgrupe Zdravka Čolića.

“ Jedva čekamo da zasviramo i zapjevamo za Kotorane i brojne goste, a repertoar će činiti i domaće i strane numere” – rekao je Sojanovski za Radio Kotor.

Podsjetimo, iz Turističke organizacije Kotor apelovali su na posjetioce da uzmu u obzir saobraćajne gužve koje će u novogodišnjoj noći sigurno biti prisutne te da se u skladu sa tim organizuju na vrijeme.

 ,, S obzirom da se očekuje veliki priliv građana, te da su očekivane gužve u saobraćaju, apelujemo na javnost da shodno tome na vrijeme planiraju dolazak u Kotor, te da imaju na umu ograničen broj parking mjesta (“Benovo”, “Puč”, “Riva”, parking kod Autoboke kao i ostali manji parkinzi)  na teritoriji opštine.

Za vrijeme dočeka, na području Starog grada biće prisutno više policijskih službenika te drugih službenika obezbjeđenja, koji će brinuti o bezbjednosti; kao i jedinice Hitne pomoći  i Službe zaštite i spašavanja. U nadi da će sve proći u najboljem redu, apelujemo i na građane da budu umjereni u konzumaciji alkoholnih pića; te da budu odgovorni i savjesni ukoliko dolaze sopstvenim vozilima. Vidimo se na Trgu od oružja od 21 sati”- poručuju iz Turističke organizacije Kotor.

 

Podijeli na: