Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

14.05.2023
637

RADOST SA ART GRUPOM MONTENEGRO

U emisiji “Radost” Radio Kotora naša sagovornica je bila koreografkinja “Art Grupe Montenegro”, Milica Kapetanović.

Bili smo na njihovoj probi i družili se sa malenim plesačicama, članicama ovog sportsko-plesnog kluba.

Art Grupa Montenegro postoji od 2009. godine. Višestruki je osvajač zlatnih medalja u showdance i acrobatic kategoriji, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu, te je učesnik brojnih festivala i manifestacija. 

Na internacionalnom takmičenju u Sofiji, u dvije starosne kategorije i u dvije discipline, show dance juniori i acrobatic grupa osvojili su dvije zlatne medalje.

“U pitanju su dvije koreografije Coffee Time i Djevojčice i Vuk",saopštila je koreografkinja Milica Kapetanović.

Art Grupa Montenegro je nedavno, uz Plesni savez Crne Gore i plesni klub “Habanera” iz Bara, organizovala državno prvenstvo u savremenim plesovima, koje se održalo u sportskoj dvorani “Župa” u Tivtu. Takmičenje je licencirano od Plesnog saveza Crne Gore.

“Prvi put se državno prvenstvo organizovalo u Tivtu. Do sada je to uvijek bilo u Podgorici, ali ove godine smo, moje kolege iz Bara i ja, uspjeli da takmičenje održimo na primorju.

Učestvovali su svi licencirani, odnosno registrovani klubovi u Plesnom savezu Crne Gore i samim tim u Ministarstvu sporta. Bilo je 17 klubova i ukupno 1 200 takmičara. Sa ponosom kažem da je Crna Gora proplesala, zahvaljujući tako velikoj plesnoj kući koja nas drži sve pod jednim krovom”,  ističe Milica.

Art Grupa Montenegro trenutno broji 180 članica. Od 2021. godine, pored Kotora, imaju klub i u Podgorici. U Kotoru su aktivne pet, a u Podgorici tri grupe, razvrstane u različite starosne kategorije, od pčelica do juniora.

Govoreći o najmlađoj članici, koja  ima samo četiri godine, prisjetili smo se prvih plesnih koraka koreografkinje Kapetanović, nekad  malene Milice, koja nam je ispričala:

“Sa sjetom se prisjećam, to je bilo u klubu Mala sirena, kod tete Jadranke Popović. Pamtim nastupe koji su bili od jutra do uveče, pamtim Festival pozorišta za djecu u Kotoru sa čika Draganom Radulovićem, majku koja me čeka i brine da li sam gladna ili žedna. Prisjećam se svega toga sa radošću”.

Što se tiče skorih planova, Milica nam je otkrila da djecu krajem mjeseca očekuje polaganje u Plesnom savezu Crne Gore. Polaže se po nivoima, a djeca za pokazano znanje dobijaju diplomu i medalju. Nakon toga, slijedi završni godišnji koncert, kao i  takmičenja u Italiji i Baru.

Djevojčicama, koje su tokom razgovora vježbale u sali Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” u Škaljarima, kao i njihovoj trenerici i koreografkinji Milici Kapetanović poželjeli smo mnogo sreće u daljem radu.

 

Tekst i foto Nataša Jotić 

 

 

Podijeli na: