Zabava

09.01.2023
116

PREGLED BILBORD TOP LISTA U 2022.

Tokom ove sedmice, svakog radnog dana u sklopu emisije “Simpy the best” sa početkom u 18 sati možete poslušati naš odabir najboljih u 2022. godini na preko stotinu top Bilbord lista.
 
Bilbordove top liste prikazuju nedjeljnu popularnost izvođača, pjesama i albuma u SAD. Rezultati se objavljuju u magazinu “Billboard” kao i na istoimenom portalu. Plasmani su definisani na osnovu prodaje (u fizičkom i digitalnom formatu), radijskog emitovanja i striminga. Pored redovnih sedmičnih ljestvica, tokom decembra se objavljuju i godišnje top liste po brojnim žanrovima.

Ponedjeljak prolazi u znaku globalnih top lista, utorak je posvećen rok i alternativnoj muzici, srijeda r’n’b, soulu, repu i hip hopu, četvrtak je u ritmu latino i dens muzike, a petak je posvećen raznim žanrovima koji su naročito popularni u Americi (kantri, amerikana folk, blu gras, bluz, džez ... ).
Za subotu, u sklopu emisije “Kutak za klasiku” najavljujemo i pregled najboljih muzičara i albuma klasične muzike na Bilbord listama tokom 2022. godine.
 
“Simply the best” priprema Saša Karajović.
 

Podijeli na: