Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

22.05.2023
760

POVODOM 21. MAJA DANA NEZAVISNOSTI, SINOĆ NA TRGU OD ORUŽJA ODRŽAN KONCERT SERGEJA ĆETKOVIĆA I MARIJANE ZLOPAŠE

Tekst i foto: Biljana Marković 

Turistička organizacija (TO) Opštine Kotor sinoć je, povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, organizovala koncert Sergeja Ćetkovića, u koji je posjetioce svojim nastupom „uvela“ Marijana Zlopaša.

Uz njene pop hitove, među kojima su bili „Zauvijek“, „Hladno srce“, Najdraže moje“, More, more“, ali i „Moja posljednja i prva ljubavi“ Tereze Kesovije, Zlopaša je razgalila Kotorane i goste.

Za Radio Kotor je nakon nastupa kazala da je „pod velikim utiskom i u naboju velikih emocija“, zato što je jako vezana za Kotor u kojem je, kako je navela, provela svoje najbolje godine.

„Kotor je dio moje ličnosti, dio moje muzike je stvaran u Kotoru, tako da je ovo za mene bio poseban koncert“, izjavila je Zlopaša.

Sa Segejom Ćetkovićem otpjevala je njegovu pjesmu „Prsten na sto“, kojom joj je pjevač, pozvavši je na binu, čestitao rođendan.

„Ja sam večeras ostvarila  jedan svoj veliki san, a to je bilo da ovu pjesmu otpjevam sa Sergejom Ćetkovićem, na njegovom koncertu. Meni je to djelovalo kao nerealno, negdje sam se i povukla bila iz muzike jedno deset godina i ovo večeras što se desilo je jedna bajka“, poručuje Zlopaša. 

Pjevačica koja je završila Muzičku akademiju, je na pitanje kako ocjenjuje muzičku scenu, ocijenila da „muzika nikad nije bila gora nego što je sada“.

„Gora je čak i od onih 90-tih gdina. Razumijem i poštujem svačiji ukus, ali muzika - sama riječ kaže, treba da se svira i da se pjeva i da bude melodija i melodična. Ja se ne pronalazim u muzici današnjice. Mogu da pohvalim da je Crna Gora i dalje na jako dobrom, lijepom i kvalitetnom muzičkom putu, za razliku od nekih drugih, tako da se nadam da će nam taj naš sluh, stil i ta naša vrsta muzike, opstati. U stvari duboko vjerujem u to, da sve što vrijedi, da sve što valja, opstane, uprkos svim trendovima i svemu onome što nosi neko vrijeme, uglavnom pogrešno“, konstatovala je Zlopaša.   

Zadovoljstvo održanim koncertom nije krio ni popularni Sergej Ćetković.

„Hvala Kotoru na ovoj divnoj energiji, hvala što smo zajedno proslavili večerašnji, odnosno današnji praznik. Kao i mnogo puta do sada dobar provod, dobra publika, odlična atmosfera“, izjavio je Ćetković za Radio Kotor.

On je rekao da priprema svoj novi CD, pod nazivom „Muzički kofer“.

„Nove pjesme su spremne, tako da Muzički kofer, kako se zove novi CD, uskoro kreće na put“, poručio je Ćetković.       

Podijeli na: