Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

18.05.2023
435

OSNOVAN OLDTAJMER KLUB LJUBITELJI VW BUBE U HERCEG NOVOM

 Krajem marta osnovano je i zvanično registrovano udruženje Ljubitelja Volkswagen Bube.

"Procjenili smo da Herceg Novi kao turistički grad zaslužuje da ima svoj oldtajmer klub s akcentom na Bube, posebno u momentu kada su nedavno donešena zakonska rješenja o upotrebi starodobnih vozila, kao i pojavom prvih braon oldtajmer tablica.

Dodatno, sve je više mladih ljudi koji žele sačuvati i restaurirati VW Bube koje obično naslijede od starijih članova porodice. Namjera kluba je da pruži članovima svaku moguću podršku kako bi što više Buba bilo sačuvano i voženo crnogorskim drumovima.

Na ideju o osnivanju kluba došli su Goran Bulajić iz Herceg Novog– ekspert za Bube, čiji otac je takodje bio vrhunski majstor za Bube. Posjeduje nekoliko VW Buba i poznat je po tome što je poklanjao djelove ljudima koji žele sačuvati svoju Bubu.

Pored Gorana, Osnivač je i mladi Ivan Mandić iz Kotora, strastveni ljubitelj koji je vlasnik tri Bube na kojima je započeo restauraciju. Ivan posjeduje i talenat nasledjen od pokojnog đeda Aćima Mandića iz Nikšića, najpoznatijeg majstora za Bube.

Kako bi naš klub bio osnažen i visoko stručnim i ljudima, u svojstvu člana upravnog odbora pridružio nam se i dugogodišnji oldtajmerista Ljubomir Odalović –Magistar inženjer saobraćaja i stalni sudski vjestak iz Herceg Novog, koji je i predsjednik komisije Oldtajmer saveza za vrednovanje i razvrstavanje starodobnih vozila.

Klub Ljubitelji Volkswagen Bube je započeo pripreme za organizaciju prvog oldtajmer skupa u Herceg Novom. Javnost i zainteresovani će biti blagovremneno informisani, a potencijalni partneri i saradnici kontaktirani. Ovdje očekujemo podšku i pomoć i dugogodišnjeg Volkswagen Classic kluba u Crnoj Gori koji uspješno svake godine u kontinuitetu u Tivtu organizuje oldtajmer VW skupove", saopšteno nam je iz novoosnovanog kluba.

 

Podijeli na: