Zabava

03.09.2021
219

NIKOLIĆ: KOLIKO GOD SAM SANJAR I EMOTOVAN PJEVAČ, JA SAM I REALAN ČOVJEK

Iako je od neki dan mladi penzioner, legendarni mostarski muzičar i pjevač Romeo Nikolić (65) ne namjerava još okačiti gitaru o klin. Nakon duže pauze prouzrokovane zdravstvenim problemima i pandemijom koronavirusa Romeo se nedavno oglasio novim video-spotom za pjesmu “Još me po tebi pamti ovaj grad”. Riječ je o pjesmi koju je prije pet godina otpjevao na festivalu “Melodije Mostara”. Dva grada koji se spominju u pjesmi su Mostar i Čapljina, za koje je Romeo posebno vezan.

“To su moja dva grada u kojima sam živio. U Mostaru sam rođen, a Čapljina mi je u srcu. Ono što krasi ta dva grada su mostovi, parkovi puni zelenila, lijepe djevojke i sve se to može vidjeti u ovom spotu. Zahvaljujem Zoranu Drmaću, koji je snimio odličan spot i Jeleni Dujmović koja ga je ukrasila” – kaže Romeo.

Pored ove pjesme,  Nikolić je snimio još tri nove. Prva je “Ne plačite , oči moje”, druga je duet sa poznatim mostarskim muzičarem Markom Govorčinom “Nas dvojica”, a treća pjesma se zove “Voljenoj ženi”.

Za sada su svi Romeovi planovi vezani za studio i snimanje pjesama, dok je žive nastupe stavio u drugi plan.

“Radim stalno u studiju, pomalo komponujem i snimam, ali sam otkazao sve javne nastupe” – poručio je Nikolić.

Prije tri godine doživio je veliki uspjeh, u konkurenciji 1.000 kandidata pobijedio je u muzičkom šou programu “Nikad nije kasno”. Taj njegov nastup odjeknuo je u cijelom svijetu.

“Bilo je to jedno lijepo iskustvo, mnogo ljudi sam upoznao sa kojima sam i danas u vezi, a naravno i zaradio velike simpatije širokog auditorijuma. Čestitke su pristizale sa svih strana svijeta, cijele Evrope, Havaja, Južne Afrike…Ni u snu se tome nisam nadao”, prisjetio se Romeo svog “labuđeg pjeva”. 

Podijeli na: