Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

09.08.2023
8217

KOTORSKI LJETNJI INTERNACIONALNI KARNEVAL OD SJUTRA DO 12. AVGUSTA

Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor

Ovogodišnji 21. Kotorski Ljetnji Internacionalni karneval biće održan od sjutra (10. avgusta) do 12. avgusta, najavljeno je iz Nevladinog udruženja (NVU) „Fešta“, koje je organizator manifestacije.

Podizanje karnevalske zastave na glavnom gradskom Trgu od oružja planirano je u četvrtak, 10. avgusta, u 21 sat, kada će ulicama Starog grada proći Gradska muzika i mažoretke. Nakon toga, na Ljetnoj pozornici u 21 i 30 časova biće upriličen 28. koncert mažoretki i aktobatik timova „Fešte“, pod nazivom „Svi smo mi fešta“.   

Predsjednik NVU „Fešta“, Vasilije Bajrović, za Radio Kotor najavljuje da će u petak, 11. avgusta, ulicama Starog grada biti održan veliki abrum.
Potom su planirana dva koncerta na Trgu od oružja, prvi je benda „Polkaholiki“, koji će početi u 22 sata.

„Ovaj bend je nastupao u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, a u Crnoj Gori prvi put. Siguran sam da će svojim nastupom podići karnevalsku atmosferu i da će trg biti tijesan da primi sve one koji će željeti da čuju njihovo muziciranje. Potom će uslijediti koncert regionalne muzičke zvijezde, Nine Badrić, koji će početi u ponoć. To će biti uvod za sve što nas očekuje trećeg karnevalskog dana, u subotu 12. avgusta, kada je u 21 sat karnevalska povorka glavnom gradskom saobraćajnicom, uz veliki broj karnevalskih grupa iz regiona. Povorka kreće od Ljetnjeg bazena“, precizira Bajrović.

Najavljuje da će u karnevalskoj povorci učestvovati domaće i karnevalske grupe iz regiona, između ostalih, iz Srbije i Hrvatske.

„Posebno me raduje što su se karnevalske grupe iz Kotora ponovo angažovale poslije perioda pandemije korona virusa, pa sam siguran da će karnevalska povorka biti onakva kakvu Kotor zaslužuje“, ocjenjuje Bajrović.
 
Nakon karnevalske povorke fešta se, kaže, nastavlja u Starom gradu, gdje će na Pjaci od sata prisutne zabavljati „Trio gušti“ i „Cubalcanica“.  

„To su bendovi koji su prethodnih godina pokazali da znaju da naprave dobru karnevalsku atmosferu. Imamo i potvrde ugostitelja da će te večeri grad odisati mediteranskom i karnevalskom muzikom, pa sam siguran da će svi koji dođu Kotor, naš grad osjetiti karnevalski, onakvim kakav jedino može biti u vrijeme karnevala i da će se lijepo provesti“, poručuje Bajrović.

Najavljuje da će u subotu, 12. avgusta, saobraćaj na potezu od Ljetnjeg bazena do kružnog toka kod glavne Pošte, zbog prolaska karnevalske povorke, biti zatvoren od 20 i 45 minuta. Takođe, priobalni put od samoposluge „Aroma“ u Dobroti do Ljetnjeg bazena biće zatvoren od 14 časova do završetka karnevalske povorke.

„Molimo sve za strpljenje, a  mi ćemo pokušati da karnevalska povorka što kvalitetnije i brže prođe“, zaključio je Barjrović.

Podsjetimo, pokrovitelji karnevala su Turistička organizacija (TO) Kotor i Opština Kotor.

Podijeli na: