Zabava

10.01.2020
213

FILM GRUDI USKORO I U KOTORU

Film “Grudi” u režiji Marije Perović imaće bioskopsku premijeru u Crnoj Gori 22. januara 2020. godine u 20 sati u bioskopu Cineplex Delta City u Podgorici, a na bioskopskom repertoaru će se naći od 23. januara širom Crne Gore.

Kako nam je saopšteno ispred producentskih kuća KINO i OpenBox, film će biti prikazan i u Kotoru.

Beogradska premijera filma “Grudi” biće 5. februara u 20 sati u Kombank Dvorani, a na bioskopskom repertoaru biće od 6. februara.

Film “Grudi” nastao je po predlošku serije “Grudi” i predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije - Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i  potporu Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović. Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Uloge tumače: Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Nada Šargin, Dubravka Drakić, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović.

Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim bživotom.

Film “Grudi” imao je svjetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi-Montenegro Film Festival. Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju.

Prikazan je Filmskom festivalu u njemačkom gradu Kotbusu i na festivalu Valjevski filmski susreti. Serija “Grudi” u režiji Marije Perović dobila je prestižnu Specijanu nagradu žirija na Seoul International Drama Awards, najvećem svjetskom televizijskom festivalu.

 

Podijeli na: