Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

28.12.2020
803

ŠEVALJEVIĆ: PROTIV ŠVEDSKE CILJ JE BOD ILI DVA

Muška seniorska reprezentacija Crne Gore u rukometu, tokom januara igraće kvalifikacione mečeve sa Švedskom, za plasman na Evropsko prvenstvo 2022.godine u Mađarskoj i Slovačkoj.
 
„Lavovi“ će ugostiti Šveđane 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni, gradu u kojem je selektor Crne Gore trener Guifa.
 
Kapiten i naš sugrađanin Vasko Ševaljević smatra da Crna Gora ima šanse u duelima sa timom, koji je po četiri puta osvojio titule prvaka Evrope i svijeta.
 
“Slijedi novo okupljanje reprezentacije, nakon Evropskog prvenstva u Austriji, gdje smo ostvarili prvu istorijsku pobjedu nad Srbijom.
Uslijedila je zatim duža pauza do utakmica sa Kosovom i Rumunijom.
Kosovo smo očekivano pobijedili, a od Rumuna pretrpjeli neočekivano visok poraz, tada nam je falilo dosta igrača i biće teško nadoknaditi deset golova razlike.
U mečevima sa Švedskom, cilj je osvojiti bod ili dva od moguća četiri, to je vrhunska reprezentacija, ali i selekcija koju smo znali u prošlosti da pobijedimo.
Ne znam da li će oni biti kompletni, ali očekujem da mi budemo svi na okupu.
Pozitivna stvar je što je naš selektor trener u gradu, gdje se igra utakmica, ali to ne mora da bude presudno.
Sada je u novim okolnostima lakše igrati u gostima, jer nema publike, iako je ona nama osmi igrač”, kazao je Ševaljević i naglasio da je korona virus poremetio dosta i njegove klupske obaveze u francuskoj ekipi Istre.
 
“Prošla sezona se nije ni završila, a u ovoj moj klub je odigrao četiri utakmice manje, što ćemo morati nadoknaditi u drugom dijelu prvenstva”,dodao je on.
 
Govoreći o proglašenju Nikole Karabatića za igrača decenije, Ševaljević je istakao da je to zasluženo priznanje.
 
“Karabatić je ikona svjetskog rukometa. Sa Francuskom je sve osvojio i reprezentacija se bez njega ne može zamisliti, to je borac bez mane i zaslužuje sve čestitke”.
 
Okupljanje rukometne reprezentacije Crne Gore za predstojeće obaveze planirano je za 2. januar.
 

Podijeli na: