Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

24.01.2021
1915

ŠEVALJEVIĆ: CRNA GORA IMA PUNO TALENTOVANIH GOLMANA

 

Fudbalski kamp za golmane, golmanske akademije “MB 1” iz Podgorice,koju predvodi Bojan Mugoša, održan je u Ulcinju od 12. do 16.januara na terenima centra “Caušević”

Učešće je uzelo petnaest golmana,uzrasta od 10 do 16 godina iz Podgorice,Nikšiča,Bara,Ulcinja i Kotora.

Mugoši je u radu asistirao Nikola Ševaljević, bivši čuvar mreže “Bokelja”, “Grblja” i “Petrovca”.

“Prihvatio sam poziv kolege Mugoše,mogu reći da je za sve nas ovo bilo jedno prelijepo iskustvo i nadam se da će ovaj vid rada postati tradicija.

Da nije korone,vjerujem da bi bilo duplo više učesnika.

Među njima su bili i dvojica Kotorana,Vukota Jovanović, golman pjetlića Bokelja i Vanja Radulović,koji brani za omladince kotorskog kluba.

Bili su odlični,dobro su se uklopili,nose lijepe utiske i čekaju nove akcije”,rekao je Ševaljević i ističe da je fokus u radu bio na igru nogom,kao i na tehniku hvatanja lopte.

Nikola, koji odskora radi sa golmanima “Bokelja” za svoj razvoj veliku zahvalnost duguje Nenadu Gajiću,koji je takođe nekad nosio “jedinicu” kotorskih fudbalskih klubova pod Vrmcem i u Radanovićima.

“Čast je i sreća da uz sebe imam dobrog čovjeka i mog golmanskog učitelja Nenada Gajića,koji je radio sa reprezentativcima Mijatovićem i Petkovićem.

Od golmana iz Bokelja izdvojio bih Mladena Radulovića i  na žalost pokojnog Gorana Lenca,koji je bio jedan od najvećih talenata sa kojim sam sarađivao.

U svjetskim okvirima, golman po mom ukusu je Nojer, zbog igre nogom.

Imao sam prilike da u jednom meču protiv Budućnosti u Podgorici, kao golman Bokelja pucam penal i budem strijelac,iako smo tu utakmicu izgubili.

Možda bi bilo bolje,da sam neki jedanesterac odbranio”,kazao je Ševaljević i naglasio da u Crnoj Gori ima puno talentovanih golmana.

“U Bokelju odskora radim sa golmanima,Karadžić i Radović su mladi,rade,ne štede se i nadam se da će biti nosioci igre kluba”,zaključio je bivši čuvar mreže,a sada trener i poručio da će drugi dio golmanskog kampa biti održan na ljeto u Kolašinu.

 

Podijeli na: