Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

28.06.2024
421

VUJADINOVIĆ NAKON TURNIRA U ITALIJI-PREDIVNO ISKUSTVO ZA MLADE IGRAČE

Mini basket ekipa košarkaškog kluba "Kotor" nedavno je boravila u italijanskoj Materi, gdje je po tradiciji učestvovala na međunarodnom turniru "Minibasket In Piazza".

Predvođeni trenericom Majom Vujadinović i trenerom Lukom Lazovićem, boje kotorskog kluba braniili su Vasilije Stanišić, Luka Jovanić, Dejan Đurić, Vuk Đurić, Nemanja Nikolić, Stefan Živković, Vuk Koprivica, Stefan Grbović, Ivan Smolović, Zlatko Kelemen, Aleksa Branković i Ognjen Maliković.

Turnir u Materi, gdje su Kotorani redovni učesnici još od 2007. godine, okupio je ukupno 64 ekipe iz čitavog svijeta.

“Jedno predivno iskustvo za naše mlade igrače, koje će im dosta značiti za ubuduće i gdje su mogli dosta naučiti.
Odigrali smo deset utakmica, pet pobijedili, pet izgubili, a kvalitet učesnika je bio nevjerovatan.
Ne bih nikog izdvajala od djece, svi se trude da budu što bolji, a ja se trudim da im prenesem svoja iskustva i iz dana u dan vidim njihov napredak”, kaže trenerica Vujadinović.

Ona smatra da se kod nas ženskoj košarci ne posvećuje dovoljno pažnje, ali postoji želja da se stvari mijenjaju.

“Postoji projekat FIBA “Njen život njena pravila”, koji ćemo naredne školske godine vjerovatno organizovati i kod nas, kako bi se kvalitet košarke podigao na veći nivo.
Voljela bih da se ženska košarka vrati na nivo kada je vodio Goran Vuković.
Sa trenerom Lukom Lazovićem i ostalim kolegama imam izgrađene odnose i uvijek jedno drugom izlazimo u susret, generalno odlično se u klubu slažemo.
Istakla bih da među našim članicama imamo talentovanu košarkašicu 2013. godište Sofiju Ivanović”, dodala je trenerica u KK Kotor.

Maja Vujadinović je imala uspješnu igračku karijeru, koju je počela u Kotoru, nastavila u Budućnosti, zagrebačkoj Trešnjevci, novosadskoj Vojvodini, nastupala je i u Francuskoj, zatim Nišu, Loznici i Krivoj palanci u Sjevernoj Makedoniji.

U reprezentaciji Crne Gore prošla je sve selekcije, a sa mladom reprezentacijom je 2015. godine osvojila B prvenstvo Evrope.
 

Podijeli na: