Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

25.07.2024
197

VLADE DIVAC PREDVODI ČETVRTI LUŠTICA BAY KOŠARKAŠKI KAMP

Talentovani košarkaši iz Boke Kotorske i Crne Gore uzrasta osam do 16 godina i ove godine će imati priliku da vještine i poznavanje ovog sporta unaprijede pod mentorstvom jednog od najpoznatijih svjetskih košarkaša i sportskog ambasadora LušticaBay-a, Vlada Divca i njegovog tima trenera.

Četvrto izdanje Luštica Bay Ljetnjeg košarkaškog kampa za djecu počeće 29. jula u okviru projekta „Treniraj kao šampion“ čiji dio je i vaterpolo kamp sa proslavljenim „ajkulama“ Vjekoslavom Paskovićem i Damjanom Danilovićem.

Mladi košarkaši treniraće na košarkaškim terenima u naselju CentraleLušticaBay.

Vlade Divac je bio jedan od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA ligi.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dva svjetska prvenstva u košarci, tri evropska prvenstva i dvije srebrne medalje na Olimpijskim igrama.

Čuven širom svijeta, Divac je već niz godina ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija, posvećen humanitarnom radu sa najmlađima i razvoju mladih talenata u popularnoj igri pod obručima.

Čitava porodica Divac se više od petnaest godina bavi humanitarnim radom kroz svoju fondaciju, a slobodno vrijeme provode u LušticiBay.
Košarkaški kamp se odvija na novim terenima Centrala, novog naselja u LušticiBay, koji su na raspolaganju gostima, rezidentima, mještanima, kao i profesionalnim sportistima.

Kamp je jedinstvena prilika za mlade košarkaše da usavrše vještine, uče od najboljih i dostignu najviši nivo igre.
Program pod nazivom „Treniraj kao šampion" pokrenut je 2021. godine u Luštica Bay-u, kao vid podsticaja razvoju mladih u bavljenju sportom u lokalnoj zajednici - obuhvata košarkaški i vaterpolo kamp, a odvija se u saradnji sa našim sportistima koji su se proslavili kao svjetski šampioni u ovim disciplinama,navodi se u saopštenju.

 

Foto: Luštica Development

 

Podijeli na: