Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

13.01.2020
597

VATERPOLISTI DOPUTOVALI U BUDIMPEŠTU

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je nakon dvodnevnih priprema u Novom Sadu doputovala u Budimpeštu, gdje je od utorka 14. januara očekuje Evropsko prvenstvo. Izabranici Vladimira Gojkovića danas će odraditi posljednja dva treninga pred prvi duel sa Slovačkom. Cilj podmlađenih "ajkula" je jasan, izboriti plasman među osam najboljih ekipa Evrope, koji vodi na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

 "Odradili smo uglavnom sve tokom ovih priprema. Na kraju smo imali dva dana priprema sa reprezentacijom Srbije, možda i najjačom ekipom u Evropi. Vidjeli smo da to nije taj nivo u odnosu na ekipe sa kojima smo igrali tokom priprema, bilo je izuzetno teško da im pariramo prvog dana. Tokom drugog treninga je to bilo dosta bolje. Koristilo nam je to što smo se sastali sa najvećim nivoom, i da na taj način uđemo u Evropsko prvenstvo. Forma se podizala tokom priprema, tako da vjerujem da smo blizu toga što želimo. Bitno je da u taj prvi meč sa Slovačkom uđemo na pravi način, da upišemo pobjedu, da još podignemo formu za ono što nas čeka. Nakon njih čeka nas Hrvatska koja je jedan od favorita takmičenja, i onda duel sa Njemačkom koji je ključan za grupnu fazu takmičenja, idemo meč po meč, ali znamo šta nam je najvažnije", poručio je selektor Gojković.

Na startu šampionata rival je Slovačka u utorak od 11:30h, dva dana kasnije rival je Hrvatska od 20:30h, dok ćemo 18. januara igrati sa Njemačkom od 17:30h. Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala. Na spisku podmlađenog sastava "ajkula" su četiri debitanta na velikim takmičenjima, Petar Tešanović, Stefan Pješivac, Dimitrije Obradović i Stefan Vidović.

"Srećan sam zbog prilike koja mi je ukazana i nadam se da ću je iskoristiti. Dugo godina sam u reprezentaciji, jako blizu sam bio da odem na neko veliko takmičenje. Međutim, nijesam odustajao, i na veliku sreću i zadovoljstvo sada sam tu. Što se tiče takmičenja, naporno smo radili tokom cijelih priprema, i stručni štab je kazao da su zadovoljni našim radom. Atmosfera je bila fenomenalna, pripreme sa Srbijom su nam bile jako korisne, vidjeli smo gdje smo u odnosu na najbolju reprezentaciju na svijetu. Imamo dobar raspored, bitno je da uđemo jako ozbiljno u prvu utakmicu, koncentrisano, damo maksimum, i napravi o dobar zalet za ono što nas očekuje", istakao je Stefan Vidović.

Sastav Crne Gore: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac i Petar Tešanović.

Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su pomočni treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Miloš Šćepanović, medicinsko osoblje Vladimir Dedović i Nebojša Žižić, fizioterapeut Dejan Mihajlović i tehnička podrška Vasko Vučković.

U grupi B su Srbija, Rumunija, Holandija i Rusija, u C grupi igraće Španija, Mađarska, Turska i Malta, a u D se nalaze Italija, Grčka, Francuska i Gruzija.

Foto: VPSCG

Podijeli na: