Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

05.08.2020
1103

UEFINA PRO LICENCA ZA ZORANA KRIVOKAPIĆA

Zoran Krivokapić, fudbalski trener iz Kotora, odnedavno je nosilac Uefine Pro licence,što je i najveće zvanje u tom rangu. 

„Svoje školovanje kao trenera, kroz edukaciju FSCG, počeo sam 2008.godine,kada sam na poziv Dike Adžagića preuzeo mlađe kategorije Bokelja i tada sam dobio B licencu.

Nakon toga sam stažirao u kotorskom klubu i 2015.godine sam dobio Uefinu A licencu,a kroz šest seminara u minuloj godini i Pro licencu. 

U narednih godinu dana stažiraću sedam dana u nekom iz klubova iz inostranstva i na osnovu toga raditi diplomski rad te polagati pred komisijom Centra za edukaciju FSCG“,rekao je Krivokapić za naš program. 

Interesantno je da je Krivokapić za svoj seminarski zadatak za Pro licencu odabrao sastav,u kojem su bili njegovi bivši igrači iz Kotora i Tivta,koje je on trenirao u Bokelju,od pionira do seniora,čime je pokazao da se i od igrača iz našeg podneblja,mogu napraviti kvalitetne ekipe. 

Tokom školovanja,jedan od pomenutih seminara bio je u švajcarskom Nionu,gdje je kotorski trener,zajedno sa ostalim kolegama, pratio predavanja ,između ostalih, selektora Rusije Stanislava Čerčesova, predsjednika fudbalskog kluba Bazel i drugih evropskih fudbalskih poslenika. 

Dobijanjem Uefine pro licence,Krivokapić je zaokružio svoje trenersko školovanje i kada završi stažiranje u nekom od evropskih klubova,neće postojati zakonska prepreka da vodi bilo koji tim u Crnoj Gori ili inostranstvu. 

Zoran Krivokapić je trener već 12 godina,počeo je sa mlađim kategorijama u Bokelju,gdje je ,između ostalih, trenirao Luku Maraša,Dejana Kotorca i ostale asove,koji sada nastupaju u prvoligaškim klubovima. 

Bio je pomoćnik Slobodanu Draškoviću,kada je Bokelj igrao kvalifikacije za Ligu Evrope,a u više navrata je i samostalno vodio kotorski klub sa klupe. 

Tokom igračke karijere od 1994. do 2008.godine,nastupao je za Bokelj,Grbalj,gdje je bio i kapiten,zatim Arsenal i Petrovac.

Podijeli na: