Sport

27.06.2020
49

U TOKU OTVORENO PRVENSTVO CRNE GORE U JEDRENJU

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020. počelo je juče i traje do sjutra u Luštici Bay. Za mjesto na pobjedničkom postolju u klasama Optimist i Laser bori se 55 jedriličara iz četiri crnogorska kluba: JK “Lahor” Kotor, JK “Jugole Grakalić” Herceg Novi, JK “Jovo Dabović” Baošići i i JK “Delfin” Tivat. Prvenstvo su organizovali Jedriličarski klub “Delfin” i Crnogorski jedriličarski savez,  uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i kompanije Luštice Bay. 

Prvog takmičarskog dana jedriličari su uspjeli odjedriti tri regate. Početak dana sa slabim oštrijalom nije obećavao, ali se ubrzo razvio maestral jačine do 10 čvorova. Nepobjedivi Pavle Musić iz Delfina je ubjedljivo prvi sa sv tri pobjede u klasi Optimist. Za njim ubjedljivo drži drugo mjesto Viktor Lesjak, takođe iz Delfina. Romina Racković iz Lahora je trenutno na trećem mjestu ali i ubjedljivo prva u konkurenciji djevojčica u klasi. Njene klupske drugarice dijele postolje, Katja Ivanova je druga i Nina Strahinja treća. U konkurenciji do dvanaest godina Viktor Lesjak je prvi, Petar Klakor drugi i treća je Nina Strahinja.

Nikola Golubović, Delfin, je prvi, Miloš Vujović, Lahor, drugi i Jana Jakšić iz JK Jugole Grakalić treća u klasi Laser 4.7. Danilo Jončić drži jako prvo mjesto u Radilu, odmah za njim je Stefan Anđelić, obojica iz Delfina. Ivan Pušić iz JK Jugole Grakalić je treći. U olimpijskoj klasi Laser prvi je naš olimpijac Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić. Perspektivni Ilija Marković iz Delfina je drugi, treći je Todor Tušup iz Herceg Novog.

Jedriličarima predstoji još dva dana takmičenja.

Podijeli na: