Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

10.10.2021
328

U RISNU ODRŽANO DRUGO IZDANJE PLIVAČKE TRKE X-WATERS MONTENEGRO

Drugo izdanje plivačke trke X-Waters Montenegro održano je juče u Risnu, u organizaciji Multisport Akademije “Mayer” sa partnerima-Turističkom organizacijom Opštine Kotor i Opštinom Kotor.

Pobjednik plivačke trke od 7 km je Sergei Susmetov,  drugo mjesto pripalo je Luki Ćupiću, dok je treći bio Dragan Mihaljević.

Kada je u pitanju trka od 4,5 km, prvo mjesto je osvojio Dmitrii Smirnov, drugo Vadim Riazantcev, a treće Dmitry Loginov.

Prvo mjesto na distanci od jedne milje (1.86 km) osvojio je Evgeny Veksler, drugo Denis Timofeev, a treće Evgenii Drozdovskii.

Igor Majer, direktor Multisport Akademija “Mayer”, za Radio Kotor kaže da je sve proteklo u najboljem redu, te da je zadovoljan što se trka, nakon više odlaganja zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa, ipak održala.

,,Ovo je drugi X-Waters. U maju 2019. premijerno smo plivali pod licencom X-Waters-a maraton u otvorenim vodama, a zbog situacije sa COVID-om 19 prošle godine, morali smo odložiti trku,  najprije za maj 2021. godine, a potom za 9. oktobar, kada se trka konačno održala. Dočekali smo plivače iz 12 država svijeta”, saopštio je Majer.

Najveći broj učesnika, pojašnjava, došao je iz Rusije, jedan broj plivača stigao je i iz susjednih država, a ugostili su i one koji su plivali pod zastavom: SAD-a, Velike Britanije i Kanade.

“Ono što obilježava ovu trku i čini je posebnom u odnosu na bilo koji plivački maraton,  jeste da sve tri trke, distanca od jedne milje, 4.500 m i 7.000 m, završavaju u Risnu, na plaži pored hotela Teuta. U okviru ovog plivačkog maratona imamo i plivanje između peraških ostrva, što ovaj sportski događaj čini posebnom”, navodi Majer.

U organizaciji drugog po redu X-Waters-a, naglašava, bilo je preko 70 ljudi. Tu su bili spasioci na vodi Crvenog krsta, Služba zaštite i spašavanja Kotor zajedno sa roniocima, članovi kajakaških klubova i volonteri.

“Naročito smo zahvalni Nevladinom udruženju Žene  Risna koje je priredilo večeru za sve učesnike i njihove porodice”, kazao je Majer.

Iz Turističke organizacije Opštine Kotor zadovoljni su organizacijom X-Waters-a.

Emilija Radulović, ispred suorganizatora,  podsjeća da se ovaj plivački maraton održava na izuzetno atraktivnoj lokaciji između Risna i Perasta.

“Potrudili smo se da, pored pružanja logistike, takmičarima i posjetiocima približimo turističku ponudu Risna. Zadovoljni smo organizacijom. Ove godine bilježimo manji broj prijavljenih takmičara nego što je bilo očekivano, ali razumljivo je zbog situacije sa korona virusom i vremenskih prilika koje su bile neizvjesne. Najvažnije je da je sve proteklo kako treba, takmičari su zadovoljni i iz Risna idu sa pozitivnim utiscima. Ovaj sportski događaj i u budućnosti zaslužuje podršku Opšine Kotor”, naglasila je Radulović i zahvalila ovom prilikom privrednicima i predstavnicima ustanova iz Risna koji su dali svoj doprinos u organizaciji W-Waters-a. To su: NVU “Žene Risna”, Mjesna zajednica  Risan, Bolnica "Vaso Ćuković, Dom starih “Grabovac” Risan, JPU “Radost”  (Vaspitna jedinica Risan), restoran i pekara “Hipnos”, kafana “Krivokapić”, restoran “Park MM”, poslastičarnica “Risan”, kafeterija “Piccoletto” , konoba “Barkasa” i plažni bar “ Good Fellas”.

Nakon proglašenja najboljih i uručenja nagrada, upriličen je muzički program, u okviru kojeg je nastupio Boris Božović sa svojim bendom.

Program X- Waters-a vodio je Vlado Perović.

Podijeli na: