Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

17.06.2024
740

U KOŠARKAŠKOM KLUBU KOTOR OKO STOTINU ČLANOVA BEZ SENIORSKOG SASTAVA - TRENINZI U ŠKOLSKIM SALAMA

Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor / B.M.

Košarkaški klub (KK) “Kotor” trenutno ima oko stotinu članova bez seniorskog sastava, saopštio je Radio Kotoru direktor ovog kluba Vuk Bojat. 

Ističe da je nakon “tavorenja” od tridesetak godina, prošle krenula reorganizacija kluba, uz veliku pomoć Opštine Kotor koja je njegov vlasnik.

“Okupili smo ljude i entuzijaste koji su voljni da pomognu košarci u Kotoru i počeli sa radom. Ta prva sezona bila je izuzetno uspješna s obzirom na to da smo sa ubjedljivo najjeftinijim rosterom (igrački kadar) i najmanje finansijskih sredstava uspjeli da obezbijedimo opstanak u Crnogorskoj ligi i sedmu poziciju, budući da je ovo prvi put da se klub takmiči u najkvalitetnijem rangu košarkaškog takmičenja u Crnoj Gori”, naglašava Bojat.

Iza tog, kako kaže, ogromnog uspjeha, stoji veliki rad u prošloj godini tokom koje je klub organizaciono i kvalitativno rastao.

Pripreme za sljedeću sezonu su već počele, kako formiranjem rostera, tako i sa planom i radom treninga za mlađe kategorije.

“Već smo krenuli sa radom. Za nas nije bilo pauze, pogotovo za ljude iz uprave. Trenutno je u klubu stotinjak djece bez seniorskog sastava,  
imamo to nešto najbolje od trenerskog stafa koje grad Kotor može da ponudi. Naravno naša vrata su otvorena i za drugu djecu i željeli bi da se taj broj omasovi, jer mislimo da u našem gradu postoje resursi, prvenstveno djece koja su nadarena fizičkim predispozicijama da se ozbiljno bave košarkom”, rekao je Bojat.

U klubu se trude da kvalitet rada sa mlađim kategorijama podignu na viši nivo, pa ove godine imaju po prvi put koordinatora rada za tu kategoriju.  

Klub, kaže Bojat, ima dobar trenerski staf i ažurnu upravu koja se trudi da obezbijedi kvalitetne uslove za rad, koliko je to moguće.

“Naš plan je da klub raste korak po korak i da iz godine u godinu napreduje. Najveći problem kod nas je nedostatak sportske hale koju u Kotoru nemamo već dugi niz godina. Trudimo se svakodnevno da pokušamo da animiramo ljude da shvate koliko je to bitno za grad, ne samo za košarku, nego za sve ostale dvoranske sportove i nadamo se da ćemo je imati u nekoj bližoj budućnosti”, precizira Bojat.

Treninzi se, dodaje, obavljaju u sportskim salama Osnovnih škola (OŠ) “Njegoš” i “Narodni heroj Savo Ilić”, te u sali Srednje pomorske škole i Gimnazije gdje se održavaju treninzi seniorskog sastava.

“To je jedina sala koja odgovara određenim standardima da bi se tu mogle igrati utakmice prve lige za seniorski sastav. Tokom ljeta Opština Kotor, koliko sam informisan, planira da se ta sala renovira i dodatno obnovi da bi iduće godine uslovi bili još bolji za organizovanje utakmica senionrskog sastava i trening najkvalitetnijeg tima”, kazao je Bojat.

Pozvao je mlade ljude da se uključe u rad kluba, te poručio da njegova vrata otvorena za sve koji su voljni da pomognu košarkaškom sportu u Kotoru.

“Uvijek će biti tako dok god je ova garnitura uprave. Svi ljudi koji misle da mogu da nam pomognu na bilo koji način, apelujem da to urade. Naravno da su djeci vrata otvorena i apelujem na roditelje da ih upišu već od šest, sedam godina, jer je to dovoljan uzrast da se krene sa radom. Košarka je inače izuzetno koristan sport koji ima fizički, ali i psihološki efekat u tim najosetljivijim godinama života”, zaključuje Bojat. 

Podijeli na: