Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

01.09.2020
2083

TUJKOVIĆ: NOVITETI U ŠKOLI FUDBALA LIBERO

Škola fudbala „Libero“, koja se nalazi u Radanovićima, nastavila je sa radom i vrši upis polaznika za 2009.godiste i mlađe svakog radnog dana.

Treninzi se obavljaju u fudbalskoj balon sali „Tango“, koji je prepoznatljiv po najsavremenijoj podlozi u regionu, što pored kvalitetnog rada privlači veći broj polaznika iz Grblja, Kotora i Tivta.

Osim Boška Miljenovića,školu vodi i trener Božidar Tujković,najmlađi trener u Crnoj Gori sa Uefa A licencom,autor knjige „Priručnik za trenere fudbala i razvoj mladih sportista,koja je izdata 2012.godine.

„Od ove godine imamo dosta noviteta za naše polaznike, koji su vezani za plan i program rada, a to se odnosi na vremensko trajanje treninga, koje je produženo za pola sata, broj trenažnih aktivnosti je takođe povećan na 4 puta nedeljno (ponedjeljak, srijeda, petak i vikend),u osnovnom planu je i dodatni program, pod nazivom „Kineziterapijski trening i korektivna gimnastika“, radi preventive,spriječavanja i uklanjanja deformiteta i povreda kod djece predškolskog i školskog uzrasta.

Rezultati sistematskih pregleda djece u osnovnim školama, govore da su deformiteti u porastu, kako kičmenog stuba, tako i ramenog pojasa,grudnog koša,koljena i stopala, što nas je navelo na uvođenje pomenutog programa.

Program korektivne gimnastike predstavljaće skup, fizičkih vjezbi doziranih po intezitetu,vrsti i trajanju, za sve članove naše škole fudbala  radi preventive i terapijski za one članove, kod kojih se nakon pregleda utvrdi deformitet, u saradnji sa izabranim doktorom i fizioterapeutom.

Vježbe će se kombinovati sa fudbalskim vještinama, sa ciljem povećanja snage mišića,povećanja amplitude pokreta i poboljšanja same koordinacije.

To nije sve.

Nudimo i program individualnog rada za usavršavanje fudbalske i golmanske tehnike, kao i mnogo sportsko-društvenih iznenađenja, što našu školu čini jedinstvenom i sa dodatnim programom prvom u okruženju.

Uložit ćemo u radu još mnogo truda, sa ciljem da našim polaznicima obezbijedimo što pravilniji rast,razvoj i veći broj nedjeljnih aktivnosti.

Iskoristiću priliku da se zahvalim svim roditeljima naših polaznika, što su prepoznali naš kvalitet rada, što nam pružaju veliku podršku i daju mnogobrojne preporuke za upis novih članova.

Treninzi se održavaju ponedjeljkom,srijedom i petkom od 18 sati i subotоm od 9,“rekao je Tujković,koji radi kao profesor fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi „Nikola Đurković“ u Radanovićima.

Kao fudbalski trener radio je u „Bokelju“,“Grblju“ i tivatskom „Arsenalu“.

Podijeli na: