Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

20.06.2020
695

TRIATLON KLUB HERCEG NOVI - TURA SVITANJE LJETA

“Ljetnji solsticij ili početak ljeta oduvijek je imao posebno značenje u tradiciji i kultovima mnogih naroda. Ljetnji solsticij događa se između 21. – 22. juna i prema vjerovanju ovom danu pripisuju se mnoge magične moći.

 Neka od vjerovanja su da npr, kupanje na rijeci, jezeru ili moru ovog dana donosi obnovu i revitalizaciju cijelog organizma i zaštitu od bolesti, kao i  da ovog dana treba prošetati bos po travi i skupiti rosu sa cvijeća, kojom se treba umiti. 

Ove godine ljeto dočekujemo danas,  20.06. u 23:43. 

Naši vrijedni  triatlonci iz TK X Herceg Novi su u čast ovog dana, a potaknuti  svojom nedavnom akcijom čišćenja i uređenja staze duge 1920m sa usponom od 295m, ka vidikovcu "Prvi maj", organizovali, po prvi put, jednu lijepu manifestaciju. 

Radi se o pješačko- trkačkoj "avanturi" "Svitanje ljeta- Kumbor Vertical Trail 2020".

Okupljanje učesnika je počelo jutros, još prije 5 sati. Pozitivna energija, lijep dan i odlično društvo,kao i činjenica da nakon dužeg perioda izolacije najzad imaju mogućnost održavanja nekog sportsko-rekreativnog događaja, učinili su da se manjak sna nije mogao očitati na nasmijanim licima. 

Pješačka tura u pratnji vodiča je krenula ka usponu već u 5:09 h, a trkači su svoj start  imali sat vremena kasnije. Svitanje novog ljeta je na vrhu dočekalo preko stotinjak učesnika, od kojih 48 trkača.

Zahtjevnu stazu, koja je i te kako bila izazov za kondiciju najbrže je prešao Petar Drinčić iz Ak "Sparta" u vremenu 14:38, drugo mjesto je zauzeo njegov klubski kolega Mirko Martinović(15:12), dok je treći bio Dragan Jovanović iz Tk "Kotor"(15:19).

Među ljepšim polom, prva je bila Jelena Tomašević iz Tk X Herceg Novi(17:48), druga Ekaterina Lapteva(19:10)  iz Pk "Subra", a treću poziciju je zaslužila Marija Bošnjak, takođe članica Tk X Herceg Novi(20.19).

Uz uživanje u prekrasnom pogledu,bogatoj domaćoj trpezi na vidikovcu se održala i ceremonija proglašenja pobjednika, nakon koje je uslijedio zajednički spust ka startnoj poziciji, gdje su učesnike dočekale razne lokalne delicije koje su za ovu priliku pripremile dame iz Udruženja žena "Kumboranke", saopštavaju iz Triatlon kluba Herceg Novi.

Podijeli na: