Sport

26.01.2021
333

TESTIRANI VATERPOLO REPREZENTATIVCI

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore juče su u Podgorici obavili kompletno antropometrijsko mjerenje muške seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja se priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, u Roterdamu.

Mjerenja su realizovana sa najsavremenijom opremom koja radi na principu bioelektrične impedanse i pruža sportistima egzaktne pokazatelje tjelesne kompozicije.

Selektor Vladimir Gojković koji je prisustvovao mjerenjima dobio je na uvid procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne mišićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela.

Ovo je peto u nizu mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, kako bi stručni štab na osnovu dobijenih rezultata pratio progresiju navedenih parametara.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, doc. dr Ivan Vasiljević, kao i inženjer IT Miodrag Zarubica.

Profesor Bjelica je izrazio zahvlanost selektoru Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju pred izuzetno važne utakmice naše reprezentacije.

"Vaterpolo je sport koji spada u grupu polistrukturalnih kompleksnih kinezioloških aktivnosti i osim efikasnog i racionalnog izvođenja tehničko-taktičkih elemenata, potreban je visok nivo kondicione pripremljenosti koja se temelji na morfološkim, funkcionalnim, motoričkim i kognitivnim faktorima", zaključio je prof. dr Duško Bjelica.

(Univerzitet Crne Gore)

 

Podijeli na: