Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

25.07.2024
1337

STONOTENISKI KLUB KOTOR POSTAO SUPERLIGAŠ, PROSTORIJE KLJUČNI PROBLEM

Stonoteniski klub “Kotor” je postao superligaš i od predstojeće sezone biće član elitnog ranga ovog sporta u Crnoj Gori.

Tako se još jedan klub iz našeg grada pridružio grupi ekipa, koje će u narednom periodu nastupati u najačim državnim takmičenjima.

Upravni odbor Stonoteniskog saveza Crne Gore jednoglasno je odlučio da nakon istupanja “Budve”,pravo učešća u Superligi stiče stonoteniski klub “Kotor”,koji je takmičarsku 2023-2024.godinu završio kao drugoplasirani u Prvoj ligi Crne Gore.

Predsjednik kluba Daniel Danko Novović izrazio je zadovoljstvo tim povodom i apelovao na nadležne u Opštini Kotor da pomognu u pronalaženju rješenja za adekvatne klupske prostorije,
koje bi služile za trening mlađih kategorija i seniorske ekipe.

“Nismo očekivali da ćemo ući u Superligu,iznenađeni smo odustajanjem Budve,ali brzo smo se konsolidovali, ojačali ekipu sa bivšim reprezentativcem Dušanom Bulatovićem,radimo na tome da dovedemo još jednog igrača iz inostranstva,a tu je I naš postojeći kadar.
Osnovno u našem radu je da ojačamo mlade i dobijemo zdrave sportiste,koji će u budućnosti na dobar način predstavljati klub i grad”,istakao je Novović.

Najveći problem u radu su prostorije.

“Imamo izuzetnu saradnju sa Mjesnom zajednicom Prčanj,gdje obavljamo treninge,90 odsto djece nam je iz tog mjesta, petnaestak dječaka i djevočica sa mnogo talenta, od kojih je Nataša Vujović izabrana da bude u kampu kadetske reprezentacije Crne Gore tokom avgusta.
Imamo brojne obaveze i ovim putem bih apelovao na Opštinu Kotor da nam izađe u susret i riješimo problem sa prostorijama”,dodao je Novović,naglasivši da uskoro slijedi renoviranje sale na Prčanju.

Stonoteniski klub “Kotor” postoji od 15.septembra 2020.godine, a do sada je imao dosta zapaženih uspjeha na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Podijeli na: