Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

20.02.2020
1391

SRDAČAN DOČEK JUNACIMA SA KILIMANDŽARA

U Domu kulture u Donjoj Lastvi održan je svečani doček Dejana Milosevica koji se bos popeo na Kilimandžaro.

On je prvi Evropljanin i sedmi čovjek na svijetu koji je izveo ovaj podvig .U ekspediciji su sa Dejanom blii Sveto Dekovic i Dejan Vuksic. Trojici junaka sa Kilimandzara priredjen je velicanstven docek. Njihovi govori prekidani su salvama aplauza..

Svecanosti su prisustvovali i ambasador Hrvatske Veselko Grubisic, generalna konzulica Hrvatske Jasminka Loncarevic, poslanik i predsjednik HGI Adrijan Vuksanovic, potpredsjednik opštine Tivat Ilija Janović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vieća  CG Zvonimir Dekovic. „Hvala vam na divnom dočeku. Blo je teško, Vodič mi je predlagao da odustanem, jer postoji i opasnost amputacije noge zbog hladoće, ali nisam htio da odustanem.  Bio sam i fizički i mentalno spreman. Osjećaj kad sam uspio bio je predivan, Mnogo sam zahvalan Dejanu i Svetu. Oni su mi bili velika podrška. Na vrhu planine novo iznenađenje , Sveto mi uručuje diplomu, crni pojas u kjokušinkaj karateu. Došle su mi suze na oči“ – rekao je Dejan Milošević.

„Hvala Deju i Svetu što su me pozvali u ovu ekspediciju.Hvala im što su vjerovali u mene. Samo sam se molio Bogu da ne budem ja ta slaba karika u lancu. Mi smo bili zajedno u svakom momentu. Bogu hvala sve je prošlo po planu. Imali smo dosta sreće. Planina nas je željela, Imali smo i lijepo vrjeme. Bio je ovo veliki rizik za Dejana. On je jedini čovjek koji se popeo bos na Kilimadžaro a da nije koristio nikakve tehnike zagrijavanja stopala. On je pomjerio sve naučne i medicinske standarde“ – kazao je advokat iz Kotora Dejan Vukšić.

 „Hvala vama na dočeku, a hvala i sponzorima i prijateljima koji su pomogli u realizaciji ovakvog jednog skupog projekta.. Idejni tvorac ove eksedicije je Dejan Milošević .U svim bazni kampovima smo trenirali i to je bila velika promocija kjokušinkkaj karatatea. Kjokušin nije samo borba, nego i način života ,posvećenost. To smo i dokazali ovom ekspedicijom“ – kazao je Sveto Deković.

„Ovo je veliki podvig. Čovjek se suočio sa planinom  i sa samim sobom. I uspio, Mi u Tivtu se ponosimo vašim  podvigom.Čovjek je mali kad se suči sa plannom, Vi ste pokazali da snaga duha, snaga vjere nadilazi sve planine, pa i one životne“ -istakao je poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović.

U ime medijskih sponzora Radio Duxa i Radio Tivta program je vodio Dragan Popadić, direktor Radio Tivta, čestitajući trojici odvažnih momaka koji su crnogorsku zastavu poboli na vrh Kilimandžara.

(Radio Tivat)

Podijeli na: