Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

31.01.2020
474

SPORTSKIM KLUBOVIMA ČETIRI ODSTO IZ OPŠTINSKOG BUDŽETA

U aktuelnom trenutku osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor se takođe priključuje čestitkama i ponosno ističe kotorske vaterpoliste u dobijanju ovog važnog priznanja.

U skladu sa aktivnostima u redovnom procesu rada Sekretarijat je 27.01.2020.godine raspisao Javni konkurs za raspodjelu budžetskih sredstava namijenjenih sufinansiranju sportskih klubova u opštini Kotor koji je otvoren do 25.02.2020. godine i može se naći na sajtu Opštine Kotor i na sajtu lokalnog javnog emitera “ Radio Kotor”. Finansijska sredstva koja se opredjeljuju sportskim klubovima iznose 4% od planiranih prihoda budžeta Opštine Kotor. U narednom periodu biće objavljen Javni konkurs za raspodjelu budžetskih sredstava namjenjenih finansiranju individualnih sportista u Opštini Kotor za 2020.godinu kao i Javni konkurs za raspodjelu budžetskih sredstava namjenjenih sufinansiranju  sportskih manifestacija u  Opštini Kotor za 2020.godine. U prethodnom periodu Sekretarijat je priredio doček predstavnicima jedriličarskog kluba “ Lahor” za osvojeno II mjesto u ukupnom plasmanu i I mjesto u svojoj klasi na prestižnoj regati Barkolana. 

Potpisivanjem Odluke o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Kotor i VK ,,Primorac“ , Opština Kotor je postala većinski vlasnik VK “Primorac”. Na prigodnoj svečanosti uručena su priznanja najboljim: sportistima/kinjama, klubovima, radnicima/ama i trenerima/cama. Takođe je usvojena Odluka o izmjeni Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za finansiranje sporta koja je usklađena sa Zakonom o sportu kao i Strategija razvoja sporta Opštine Kotor za period 2020-2021. godina na koju je Ministarstvo sporta i mladih dalo pozitivno mišljenje. U narednom periodu ovaj organ lokalne uprave  će nastaviti sa podržavanjem sportskih organizacija, pojedinaca i klubova sa teritorije naše opštine  i dati punu podršku razvoju sporta u Kotoru.

Podijeli na: