Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

15.12.2020
735

SPORTSKI NOVINARI I OVE GODINE BIRAJU NAJBOLJEG SPORTISTU

UDRUŽENJE SPORTSKIH NOVINARA CRNE GORE ĆE I OVE GODINE ĆE IZABRATI NAJBOLJEG SPORTISTU I DODIJELITI SVOJA TRADICIONALNA PRIZNANJA
Svečano proglašenje u utorak u Nikšiću
Udruženje sportskih novinara Crne Gore će i ove godine izabrati i proglasiti najboljeg sportistu Crne Gore. Iako u 2020. godini zbog pandemije koronavirusa nije održan veliki broj planiranih takmičenja, određeni broj je prekinut ili odložen, čelnici USNCG nijesu željeli da prekidaju tradiciju dugu 66 godina, pa će na kraju i ove godine dodijeliti svoja tradicionalna priznanja. Pored najboljeg sportiste, za kojeg je u toku glasanja po principu jedan novinar – jedan glas, USNCG će izabrati i proglasiti najboljeg novinara, najboljeg mladog novinara i najboljeg sportskog dopisnika. O novinarskim nagradama odlučivaće se na osnovu predloga, čiji je krajnji rok za dostavljanje petak u 12 časova, nakon čega će Komisija u kojoj su: Željko Šoć (Radio Crne Gore), Vlado Jovićević (Televizija Crne Gore), Vlado Perović (Televizija 777), Emil Ličina (Agencija Mina) i Todor Brajković (Dan) donijeti odluku o laureatima.
Pored tradicionalnih nagrada, Udruženje sportskih novinara Crne Gore će dodijeliti prošle godine ustanovljeno priznanje “Ranko Jovović” u znak sjećanja na doajena crnogorskog sportskog novinarstva, kao i dvije specijalne nagrade za izuzetne rezultate u 2020. godini bokserskim reprezentativcima Crne Gore Bojani Gojković i Petru Liješeviću, omladinskim šampionima Evrope.
I ove godine će svečanost proglašenja biti upriličena na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, i to u utorak, 22. decembra u 12 časova, uz maksimalno pridržavanje preporuka i mjera nadležnih organa za sprečavanje širenja pandemije koronavirusa. (Udruženje sportskih novinara Crne Gore)

 

Podijeli na: