Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

25.03.2023
360

SPLENDID GRAND PRIX

Budva Splendid Grand Prix - Arena fight night 7 održan je sinoć u Bečićima. Viđeno je sedam veoma dobrih profesionalnih mečeva. 

Naš kik bokser Nema Čađenović (K1, -73 kg) savladao je Petra Mušuru iz Hrvatske sa 3:0. Uspješan povratak u ring, nakon godinu i po pauze, imao je Remzija Dacić (lou kik, -81 kg) koji je  rezultatom 3:0 slavio protiv Ibrahima Memića iz Bosne i Hercegovine. U jedinoj borbi dama, naša Anastazija Petrović (K1, -56 kg) jednoglasnom odlukom sudija pobijedila je Lin Rong Sang iz Slovenije. U veoma zanimljivom meču Aleksandar Milošević iz Srbije (K1, -72 kg) tehničkim nokautom bio je bolji od turskog borca Volkana Dogana. 

U glavnom dijelu programu održano je turnirsko takmičenje u disciplini K1, kategoriji do 86 kilograma. U prvom polufinalu reprezentativac Crne Gore Filip Sekulović savladao je Bornu Manojlovića iz Hrvatske sa 3:0, a jednoglasnom odlukom sudija Boban Ilioski iz Sjeverne Makedonije pobijedio je Alberta Ugrinčića iz Bosne i Hercegovine. U finalu, Ilioski je bio ubjedljiv protiv Sekulovića i osvojio trofej, koji mu je uručio promoter događaja i predsjednik Kik boks saveza Crne Gore, Ivan Strugar. 

Toj manifestaciji prethodio je prvi memorijalni turnir “Mirko Vlahović” u čast našeg proslavljenog kik boksera. 

Održana su tri meča u kik boksu između boraca iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Naš junior Matija Radović (lou kik, -67 kg) pobijedio je Ivana Markovića. Senior Ilija Perović (lou kik, -63 kg) izgubio je od Dajana Ivanovića, dok je Lazar Klikovac (K1, -81 kg) dominantno slavio protiv Manojla Đurića.

Publika je mogla da posmatra i jedan bokserski okršaj. U kategoriji do 82 kilograma crnogorski bokser Milovan Sekulović savladao je Kristijana Đakovića iz Srbije. 

Memorijalni turnir “Mirko Vlahović” bio humanitarnog karaktera, a želja je da turnir bude organizovan i u narednim godinama.

 

KBSCG

 

Podijeli na: