Sport

21.02.2021
454

REAKCIJE NAKON PLASMANA VATERPOLISTA NA OIMPIJSKE IGRE

 

"Pobijedili smo fantastičan tim. Vidjeli ste da smo imali problema sa njima na kraju. Imali su i taj posljednji napad. Međutim, odbranili smo se i postigli zaista veliki uspjeh", rekao je selektor Crne Gore Vladimir Gojković nakon meča.

On je naglasio da je veliki uspjeh da mala Crna Gora četvrti put zaredom obezbijedi plasman na Olimpijske igre.

"Ovo je nova ekipa koja se gradila i koja je morala kroz kvalifikacije, protiv teških rivala, da ispuni cilj. Zato smo posebno zadovoljni. Ovo je kompletan uspjeh - svih koji su bili tu od 2016. kada je projekat OI počeo. Svima moram da se zahvalim, Savezu na podršci, svima na podršci i sada već bivšem predsjedniku Dejanu Bajiću", rekao je Gojković.

Gojković nije želio da govori o ambicijama o Tokiju, kazao je da će brzo misliti o tome, ali sada momci neka uživaju zaslužili su to.

"Rezultat je veliki i za mlade igrače. Dali smo sve, još od ljetos smo se okrenuli Roterdamu. Ovo im je neprocjenjivo iskustvo, jer je ovakav turnir veoma stresan. Imali su lidere u Drašku Brguljanu, Aleksandru Ivoviću i Dejanu Lazoviću... i slijedili su njihov put", zaključio je crnogorski selektor.

Reprezentativac Aleksandar Ivović kazao je da su "ajkule" pružile nevjerovatne partije u Roterdamu.

"Vidjelo se da imamo igru, sistem kojeg smo se pridržavali i čestitam svima, stručnom štabu koji je uradio odličan posao, Savezu. Ovo je ravno osvajanju medalje na nekom velikom takmičenju, jer ekipa iz godine u godinu mijenja po dva ili tri igrača. I pred ovaj turnir smo imali peh, nijesmo bili kompletni, ali to nijesmo potencirali", rekao je Ivović.

On je podsjetio da su u ovom sastavu tri igrača iz Primorca, kluba koji već tri godine nema bazen.

"Ti igrači treniraju u Budvi, putuju dva puta dnevno. Oni su radili u ne baš sportskim uslovima i apelujem na sve u Crnoj Gori, koji mogu da pomognu, da se taj bazen završi. Ovo je ravno čudu, a čuda se ne događaju svaki dan", istakao je Ivović.

As Pro Reka smatra da možemo do velikog rezultata u Tokiju.

"Imamo odlične mlade, ali njima treba omogućiti uslove kako bi nastavili da vjeruju u sebe, a ne da budu prinuđeni da napuste vaterpolo", zaključio je Ivović.Plasman na Olimpijske igre u Tokiju još jedan je veliki rezultat crnogorskih ajkula, kazao je predsjednik Milo Đukanović.

Crnogorski vaterpolisti pobijedili su Hrvatsku, nakon boljeg izvođenja peteraca, 14:12 i plasmanom u finale obezbijedili nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju još jedan je veliki rezultat crnogorskih ajkula, kazao je predsjednik Milo Đukanović.

"Još jedan veliki rezultat crnogorskih ajkula!!! Plasman na Olimpijske igre u Tokiju! Na ponos Crne Gore. Čestitke igračima, selektoru i Vaterpolo savezu Crne Gore", napisao je Đukanović na Tviteru.

Crnogorski vaterpolisti još jednom su pokazali klasu i kvalitet kad je bilo najpotrebnije, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

"Iskrene čestitke našim vaterpolistima na plasmanu na Olimpijske igre. Još jednom ste pokazali klasu i kvalitet kad je bilo najpotrebnije. Crna Gora slavi zajedno sa vama. Vrijeme je za prvu olimpijsku medalju! Srećno", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pokazala je kako se bori za svoju državu, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

Simonović je čestitao vaterpolistima na sjajnoj igri i velikoj pobjedi.

"Evo nam i prve olimpijske vize. Čestitke našim vaterpolistima na sjajnoj igri i velikoj pobjedi. Bravo za Vlada i momke. Prelijepa hrabra i moćna ekipa. Ovako se bori za svoju zemlju. Dug stručan i naporan rad se isplatio. Srećno i u Tokiju", napisao je Simonović na Tviteru.

 

 

 Foto: Printscreen, TVCG

Podijeli na: