Sport

18.05.2020
182

RAD NA SUVOM, USKORO I U BAZENU

Već sedmicu dana, mlađe kategorije vaterpolo kluba "Primorac treniraju na otvorenom bazenu u Kotoru, nakon dvomjesečne pauze, koja je izazvana pandemijom korona virusa.

Danas smo na ljetnjem plivalištu zatekli trenera Voja Pekovića, koji je sa svojim izabranicima imao trening fizičkih vježbi,jer mladi vaterpolisti trenutno rade "na suvom",dok se ne steknu uslovi za korišćenje bazena.

Nedavno je na sastanku Stručnog savjeta za vaterpolo, održanom u Kotoru, zaključeno da se prvenstvo u mlađim kategorijama, koja su prekinuta zbog covida 19, odigraju tokom ljeta,pa će to biti i prilika da puleni trenera Blaženka Radnjića,Marka Gopčevića,Uglješe Brguljana,uz već pomenutog Pekovića,na djelu pokažu svoj talenat i potvrde dobre rezultate.

Posljednjih dana,od gradskih vlasti, stižu i najave pune optimizma, da se radovi na bazenu "Nikša Bućin" u Škaljarima privode kraju,a na posljednjem zasjedanju lokalnog parlamenta, čulo se da će uskoro biti prezentovana i rekonstrukcija Ljetnjeg bazena,koje je jedno od kultnih mjesta našeg grada,u kojem su stasavale brojne generacije, nadaleko poznatih kotorskih vaterpolista.

Trenutno u "Primorcu", u mlađim kategorijama ,ukupno trenira oko 60 dječaka.

 

Podijeli na: