Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

01.01.2020
1587

PRIZNANJA ZA DŽUDO KLUB KOTOR I PETRA POPOVIĆA

Najbolji sportski kolektiv našeg grada u godini na izmaku je Džudo klub "Kotor", koji, na čelu sa trenerom Dejanom Popovićem postiže izvanredne rezultate.

Klub postoji od 1973.godine,okuplja skoro 100 dječaka i djevojčica,a ove godine je učestvovao na 11 međunarodnih i 5 domaćih turnira,na kojima su članovi ovog uzornog sportskog kolektiva osvojili 58 zlatnih,39 srebrnih i 51 bronzanu medalju.

Džudisti "Kotora" su se sa tri međunarodna turnira ove godine vratili sa peharom kao najbolja ekipa,a tri člana su na različitim turnirima proglašeni kao najbolji takmičari u svojim kategorijama.

U prethodne tri godine klub je imao deset prvaka Crne Gore.

Organizatori su 14. po redu međunarodnog turnira "Kup Kotora",koji je ove godine okupio 390 takmičara iz 6 država.

„Imali smo dosta uspjeha ove godine,a neavno na veoma jakom turniru u Zagrebu sjajni su bili Petar Popović i Đorđe Perišić.Nadam se boljem stanju u crnogorskom džudo sportu.

U junu smo organizovali 14. Spinel kup Kotora,imali oko 400 takmičara iz više zemalja,koji su oduševljeni, kako Kotorom,tako i organizacijom turnira,koja je veoma zahtjevna.

Već u februaru nas očekuju tri turnira,Kup mimoze, Kup Svetog Vlaha i Kup Trebinja.

Zahvalio bih svima koji nam pomažu, Opštini Kotor,Mjesnoj zajednici Dobrota,Gimnaziji i Pomorskoj školi i posebno roditeljima”,istakao je trener Dejan Popović, čiji je sin Petar krenuo njegovim putem i više je nego uspješan.

Uostalom i Petar je na svečanosti u palati Bizanti dobio priznanje za ostvarene sportske rezultate u godini koja polako odlazi,osvajač je osam medalja na Božićnjem turniru u Splitu,Kupu Makarske,Adija Kupu,Kupu Matea Knego,Kupu Neretvansko Dubrovačke županije,Kupu Mokošice,Dubrovnik Openu i Kupu Zagreb Lika,najbolji takmičar u konkurenciji 77 klubova iz Evrope i nekadašnji prvak Crne Gore u konkurenciji poletaraca i pionira.

Podijeli na: