Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

19.08.2024
719

PRIMORAC MLAĐE KATEGORIJE-SEZONA 2023-24 ZA PAMĆENJE

 

Sezona za pamćenje i za naše najmlađe vaterpoliste. 

Najviše titula, u kategorijama od juniora do mlađih nada, stiglo je u Kotor.

,,Na kraju sezone 2023/24 mlađe kategorije VPK Primorac su imale zapažene rezultate-sedam osvojenih trofeja u različitim kategorijama, kao i trofej najuspešnijeg kluba na međunarodnom takmičenju ,,Olimpijske nade“. Konkretno što se tiče kategorije U13, igrača rođenih 2011. godine i mlađi, osvojeno je drugo mjesto na Prvenstvu Crne Gore, treće mjesto na Olimpijskim nadama, kao i peto mjesto u Kupu Crne Gore. Uz kvalitetan rad, nadam se još boljim rezultatima u budućem periodu“, kazao je trener Đorđe Radošević.

Naš proslavljeni vaterpolista Veljko Uskoković, od kojeg zadovoljstvo imaju da uče dječaci rođeni 2009. i mlađi, rekao je da je osvajanje Kupa Crne Gore došlo kao “šlag na tortu”, s obzirom na vrlo zahtjevnu sezonu.

,,Važno je napomenuti da smo ove takmičarske godine učestvovali i na turniru u Makarskoj (peto mjesto), turniru na Korčuli u sklopu „Olimpijskih nada“ (treće mjesto), turnir Tomo Udovičić (deveto mjesto sa jednim porazom), zatim Prvensto Crne Gore u Budvi (tri ekipe isti broj bodova), F-8 završnom regionalnom turniru u Šapcu (sedmo mjesto), ali, uz maksimalan učinak na turniru u Bijeloj, pobjednici smo Kupa Crne Gore.“

Trener Igor Kostić je najprije istakao da pohvale za naše najmlađe stižu i kad nijesu u bazenu, što ga posebno raduje.

"Uspješna sezona za nama, osvojeni kupovi i prvenstva, učešće na brojnim turnirima i pohvale ugostitelja samo govore da smo napravili dobru ekipu, ne samo u bazenu, nego i van njega, što nam je i najvažnije. Ovu sezonu smo završili na najljepši način-osvajanjem kupa „mlađe nade“ na našem bazenu. Okrećemo se novim obavezama, pripremama za nastupajuću sezonu, brojnim domaćim i međunarodnim susretima i ovu priliku bih iskoristio da pozovem dječake iz Kotora i Tivta da nam se pridruže.“

Trener Nikola Mršulja je istakao da su dječaci vidno napredovali u posljednjih godinu dana.

"To se rezultatski i pokazalo osvajanjem Kupa Crne Gore i bronze na nezvaničnom prvenstvu svijeta u Lignanu. Timski rad kolege Kostića i mene, kao i i svih stručnih ljudi u klubu dao je ovakve rezultate“.

 

Podijeli na: