Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

11.10.2024
304

PLAVA ZVIJEZDA NA VESLAČKIM KAMPOVIMA CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA

Veslački klubovi dva velika sportska imena, Crvene Zvezde i Partizana, značajna su podrška kotorskoj Plavoj zvijezdi. 

Mladi veslački kolektiv nastoji već par godina da se osnaži i da  svojim radom veslanje potvrdi kao ono što nam je po prirodi stvari u genima, odnosno da je to onaj pravi autentični, bokeški, zalivski sport, za koji na našim prostorima ima bogomdanih uslova, ali isto tako i talentovane mladosti. 

Nakon ljetošnje posjete treninzima Plave zvijezde u Orahovcu, ovih dana veslači pomenutih beogradskih klubova, sa prostorijama i vodenim “terenom” za vježbanje na Savi, na svojim kampovima ugostili su ekipu iz Boke, a utiske nam prenosi talentovana Melisa Kaluđerović, učenica osmog razreda O.Š. Drago Milović - Tivat. 

“Do odlaska u Beograd došlo je zahvaljujući treneru Saši Popoviću i predsjedniku kluba Plava zvijezda, Dejanu Gopčeviću.

Treninzi u Crvenoj Zvezdi su mnogo drugačiji nego naši. Uslovi su drugačiji.

Isto je i u Partizanu.

Treninzi su jači, imaju više uslova i čamci su im prelijepi.

Imaju velike teretane sa 20-30 ergometara.

U klubovima rade kategorije: pionira, kadeta, juniora i seniora.

Upoznala sam i reprezentativku Srbije Jovanu Arsić (zauzela prvo mjesto u C finalu discipline skif na Olimpijskim igrama u Parizu i tako u ukupnom plasmanu zauzela 13. mjesto).

Susret sa njom na mene je ostavio snažan utisak.

Inače, odlazak na kampove veslanja u poznate beogradske klubove, sa kojim naša Plava zvijezda na taj način produbljuje saradnju, veoma mi znači.

Sve je više od samog treninga i veliko mi je iskustvo. Mislim da ću dolaziti svake godine”, kaže Melisa.

Veslanje ističe kao izuzetan sport u kojem je bitan timski rad, što uz specifične treninge, svakako utiče ne formiranje ličnosti, pa su veslači uspješni i u brojnim drugim oblastima i profesijama.

“Drugari iz Partizana i Zvezde su predusretljivi. Kada sa njima treniram, ukazuju mi na greške i bodre me da izdržim. Jedan drugar iz Partizana mi je kazao da je veslao u Boki, gdje ima vikendicu i da mu treninzi u našem zalivu predstavljaju prelijepo iskustvo.

U Beogradu sam smještena u jednom prelijepom apartmanu sa isto takvim pogledom.  

Društvo je predobro a sklopila sam i brojna drugarstva, kako u Zvezdi, tako i u Partizanu.

Naš novi trener Stefan Lekovic i Filip su nam pomogli da dođemo na kamp. Stigli smo u prošlu nedjelju i sjutra se vraćamo u Kotor”, kazala nam je Melisa. 

Inače, kotorski Veslački klub Plava zvijezda sada je u tzv. zimskom režimu treninga koji podrazumijeva više rada na ergometrima. 

Melisa poziva sve koji su možda u dilemi da se odmah učlane u klub “jer bavljenje veslanjem, znači da da možete biti uspješniji u životu”. 

“Veslanje je odličan timski sport, fantastičan je za razvoj mišića, za kondiciju, za druženje”, poručila je Melisa Kaluđerović. 

Razgovor sa Melisom Kaluđerović možete poslušati sjutra u emisiji "Život je more" od 11 h.

(Foto Plava zvijezda)

Predrag Nikolić

Podijeli na: