Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

07.06.2023
501

PETI LUŠTICA BAY AQUATHLON – SPORTSKI IZAZOV ZA SVE GENERACIJE

Peti put zaredom, LušticaBay, hotel The Chedi Luštica Bay i Multisport akademija Mayer organizuju međunarodni Luštica Bay Akvatlon, atraktivno sportsko takmičenje koje je postalo jedno od obilježja novog primorskog grada. U nedjelju, 11. juna, od 15 časova, start akvatlona je na plaži hotela The Chedi, a cilj trke je na promenadi LušticeBay. Učestvuju takmičari svih uzrasta koji se nadmeću u nekoliko uzastopnih trka.
„Početak juna u LušticiBay donosi talas dobre energije i nalet adrenalina, zabave i druženje za takmičare i publiku. Radujemo se još jednoj avanturi u LušticiBay koja predstavlja mjesto susreta i druženja svih generacija, od mališana i tinejdžera do seniora. Posebno smo ponosni na to što je Akvatlon prilika da se okupe i zajedno nadmeću cijele porodice, prijatelji i susjedi. Porodične vrijednosti, zdrav stil života i zajedništvo čine osnovu našeg pristupa razvoju LušticeBay kao modernog integrisanog grada, po mjeri čovjeka koji traži predah od savremenog tempa života ali ujedno očekuje i sve pogodnosti ugodnog boravka na moru“, izjavila je Sonja Banićević, supervizorka događaja u LušticiBay.
Prema konceptu koji je osmislio Igor Majer, osnivač Multisport akademije i kreator Akvatlona, takmičari su podijeljeni u pet kategorija djece i odraslih – djeca su razvrstana u grupe od dvije do pet godina, od 6  do 11 i od 12 do 17 godina, dok se odrasli takmiče u dvije kategorije, prema dužini staze. Najprije se pliva kroz kristalno čiste vode zaliva Trašte, a zatim slijedi trčanje duž slikovitih staza LušticeBay gdje takmičare bodre gostoprimljivi domaćini i brojna publika.
Satnica događaja:
15:00 – Start trke za mališane, plaža hotela The Chedi - trčanje kroz vodu 50m i trčanje na kopnu 100m
15:20 – Start trke za djecu mlađeg školskog uzrasta, plaža hotela The Chedi –100m plivanje i 500m trčanje
15:45 – Start trke za tinejdžere i srednjoškolce, plaža The Chedi - 200m plivanje i 1,2km trčanje
16:15 – Start trke za starije od 18 godina, plaža The Chedi - 250m plivanje i 2,5km trčanje
17:00 – Start trke za odrasle i seniore, Marina plaža - 1km plivanje i 5km trčanje
Registracija svih trkača i preuzimanje startnih brojeva je na dan trke, u nedjelju, od 13 do 16 časova, u Amfiteatru Luštice Bay. Očekuju se takmičari iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Ukrajine, Afganistana i Rusije.
Mjesta za prijavu se brzo popunjavaju, te se takmičarima upućuje poziv da se jave što prije. Link za registraciju učesnika: https://live.3hercegnovi.me/event/LBA23/register
Ceremonija dodjele nagrada počinje u 18:30, u AmfiteatruLušticeBay. Priznanja će uručiti predstavnici organizatora Akvatlona, odnosno Luštice Bay, hotela The Chedi Luštica Bay i Multisport akademije Majer.
Akvatlon je popularan svuda u svijetu, kao sport koji spaja dvije najzdravije discipline, plivanje i trčanje, doprinoseći dobroj fizičkoj kondiciji takmičara. Osim testiranja spremnosti rekreativaca i sportista pred ljetnju sezonu, dinamika koju nosi atraktivna kombinacija vodenih i kopnenih trka neodoljiva je za publiku koja sa punim entuzijazmom podržava i bodri učesnike svih uzrasta.

Saopštenje i fotografije: LušticaBay

Podijeli na: