Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

12.07.2020
481

PETI BARAŽ BOKELJA

Fudbaleri Bokelja igraju ukupno peti baraž za popunu Prve lige.

Kotorani su, u petak pobijedili OFK Titograd na Starom Aerodromu 1-0, u prvom meču doigravanja za plasman u elitno društvo i sada čekaju revanš sa lijepom prednošću u rezultatskom smislu,kao i činjenici, da tako važan duel igraju na svom terenu.

 Na žalost, zbog pandemije korona virusa, bez prisustva publike, koja bi u normalnim okolnostima sigurno ispunila tribine Gradskog stadiona.

 Kotorani su posljednji baraž igrali protiv Rudara u sezoni 2018-2019.

 Pljevljaci su u Kotoru u prvom duelu slavili 2-0, golovima Eloma Kodja i Miloša Zečevića, a kao domaćini bili su bolji 2-1.

 Poveli su tog 2. juna prošle godine izabranici Dragana Đorđevića 1-0, pogotkom Dejana Pepića, a preokret su režirali Miloš Grbić autogolom i Miloš Vukić.

 U sezoni 2012-2013 Bokelj je igrao baraž sa Mornarom. 

Prvi susret u Kotoru, domaćin je riješio u svoju korist, golom Miloša Nikezića, dok je revanš pripao Baranima, koji su pobijedili 2-0 golovima Luke Rotkovića.

 Sezona 2007-2008. pamti se po baraž duelima sa bjelopoljskim Jedinstvom.

 Duel u Kotoru je završen bez golova, a u Bijelom Polju 3-0 pff.

 Godinu ranije, Bokelj je u svom prvom baražu, istog protivnika pobijedio u gostima 4-1, uz dva pogotka Lasića i po jedan Vujovića i Jovanovića, dok je revanš u Kotoru pripao Bjelopoljcima 1-0, a strijelac je bio Sead Babača.

 

Sve u svemu,tim iz našeg grada je, u, do sada četiri odigrana baraža,upisao jedan uspjeh protiv Jedinstva i tri neuspjeha,takođe protiv Jedinstva,zatim Mornara i Rudara.

 

Bokelj je dva puta ulazio direktno u Prvu ligu, kao prvak drugoligaškog karavana,prvi put u sezoni 2010-2011,a drugi u sezoni 2013-2014.

 

No, sve je to statistika,a realnost je, da Bokelj ima dobre šanse da ponovo bude član elitnog ranga, gdje mu po svemu i pripada mjesto.

 

Ukoliko u utorak 14.jula ostvare plasman u Prvu ligu, biće to kruna uspjeha igrača,stručnog štaba,prijatelja i brojnih navijača,kao i ljudi iz uprave Bokelja, koji su na ove pozicije,došli tačno prije dvije godine i za to vrijeme ostvarili napredak u mnogim segmentima funkcionisanja kluba.

 

Podijeli na: