Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

13.12.2020
527

PEJOVIĆ: OSLONAC NA MLADE, HADŽIOSMANOVIĆ MNOGO ZNAČI

 

Fudbaleri Grblja jesenju polusezonu u Amplitudo Drugoj Crnogorskoj ligi završili su na sedmom mjestu sa 21 bodom.

"Trikolori" su loše počeli sezonu,u međuvremenu su promijenili i trenera,ali su u drugom dijelu nanizali četiri uzastopne pobjede i najavili bolje dane.

"Ne možemo biti zadovoljni pozicijom na tabeli,ali ovo je realna situacija.

Jedina smo ekipa u Drugoj ligi koja je, to s ponosom ističem,u svakoj utakmici imala najmanje 14 igrača ispod 21 godine,od kojih je 11 poniklo u našoj omladinskoj školi.

Nadam se da će neko od njih krenuti stopama Carevića,Vukotića,Bakića i drugih, koji sada igraju za velike evropske klubove.

Istakao bih naše mlade igrače Andreja Vraneša,Nemanju Carevića,Dejana Perovića,Đorđa Steševića,Nikolu Stanišića,Gojka Petovića,Borivoja Tujkovića,koji ulivaju povjerenje i nadu da je pred njima uspješna karijera",rekao je trener Grblja Aleksandar Pejović.

On je dodao da ekipa pripreme za proljećnji dio prvenstva mora početi na vrijeme,a apostrofirao je i ulogu prvog trenera Derviša Hadžiosmanovića.

"Ovoj mladoj ekipi treba pridodati par iskusnih igrača,ukoliko to dozvole finansijske mogućnosti i moramo pravovremeno startovati sa pripremama,jer smo na početku sezone kasnili.

Ističem ulogu našeg trenera Derviša Hadžiosmanovića,koji je u došao u jednom teškom trenutku za klub,ali je svojim iskustvom, savjetima i energijom pokazao da ima fudbal u malom prstu i meni i ekipi mnogo znači.

Ovom prilikom bi da pomenem i naše mlađe kategorije,pjetlići su lideri Juga,a sa kadetima smo imali kadrovskih problema,jer smo nastupali sa mnogo mlađim igračima odnosno pionirima.

Generalno smo zadovoljni i pohvalio bih rad naših trenera Davora Maguda,Filipa Bajovića i iskusnog Končarevića.

U mlađim kategorijama čeka nas reorganizacija, pojačaćemo stručni kadar i pokušati da omasovimo našu školu, jer se pokazalo, da je ulaganje u mlade igrače isplativo",kazao je Pejović za Radio Kotor.

Grbalj je u jesenjem dijelu sezone ostvario šest pobjeda,tri remija i deset poraza,uz 16 datih i 22 primljena gola.

 

Podijeli na: