Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

28.05.2020
2429

OKUPILA SE ZLATNA GENERACIJA KOTORSKOG PRIMORCA

Veselo je sinoć bilo u kotorskoj konobi “Skala Santa”,gdje su se okupili igrači i stručni štab vaterpolo kluba „Primorac“,da se podsjete i evociraju uspomene na najveći uspjeh u dugoj klupskoj istoriji-titule prvaka Evrope,koju su osvojili prije 11 godina na fajnal foru na Rijeci.

Kotorani su tog 23.maja 2009.godine u nezaboravnom finalu bili bolji od favorizovanog Pro Reka rezultatom 8-7, nakon produžetaka.

“Primorac” je na tom takmičenju imao podršku sa tribina,kakva se rijetko viđa,a popularne “Beštije” napravile su atmosferu, o kojoj se i danas priča u vaterpolo krugovima.

Treneri Ranko Perović i Vido Lompar, igrači Zdravko Radić, Uglješa Brguljan, Draško Brguljan, Damir Crepulja, Antonio Petrović, Vjekoslav Pasković, Darko Brguljan, Dragan Drašković,kapiten Nebojša Milić, Bojan Milošević, dr Đorđije Klajn, dr fizijatar Bruna Lončarević, sekretarka kluba Tijana Petrović i terapeut Danilo Popović u vedroj i opuštenoj atmosferi prisjetili su se detalja do sada neprevaziđenog uspjeha.

“Jedan lijep momenat za sve nas,da se okupimo nakon 11 godina.

Uvijek kad se vidimo, bilo pojedinačno ili grupno, evociramo uspomene, ne samo na Rijeku,nego i na godine u “Primorcu”.

Postali smo velika ekipa i prijatelji kroz vaterpolo.

Sinoć je bilo dosta šala i anegdota,koje u Kotoru nikad ne nedostaju,a nadam se da će ovi susreti prerasti i u tradiciju.

Kad god pogledam snimke utakmica iz Rijeke ,meni dođu suze na oči.

To je jedna emocija, koja nikad neće proći i to će ostati vječito zapisano u istoriji Kotora i crnogorskog sporta.

Sa ove distance,osjećanja su pomiješana,jer su nakon ovog uspjeha, nastali finansijski problemi u funkcionisanju kluba.

Ova zlatna generacija je napravila senzaciju za to vrijeme i mnogima je uspjeh na Rijeci bio odskočna daska u daljim karijerama.

Sve nedaće smo zajedno prebrodili i stvarno smo bili prava ekipa,to ostaje za cijeli život”, rekao je za naš program, u to vrijeme pomoćni trener  “Primorca”,Vido Lompar.

Podsjetimo, “Primorac” je nakon osvajanja evropskog trona bio najbolji i u Super kupu Evrope,a interesantno, na današnji dan  2007.godine, Kotoranima je pripala i prva titula državnog prvaka Crne Gore,prva nakon 21 godine.

Sa njom je nastupila zlatna era kotorskog kluba.

Podijeli na: