Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

06.05.2020
755

OGNJANOVIĆ: FUDBALSKA TAKMIČENJA SE NASTAVLJAJU 1. JUNA

Takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska, Kadetska, Ženska i Futsal liga – shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i dinamici normalizacije sportskih aktivnosti nastaviće se 1. juna 2020. godine. 

Učesnik današnjeg sastanka u FSCG na kojem je usvojena odluka, savjetnik u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, Dejan Ognjanović,  kazao nam je da nije bilo drugih opcija osim da se prvenstvo igra. 

„Prva liga se mora završiti do 15. a Druga do 22. jula. Nakon toga slijede utakmice baraža i to je zajednički stav u FSCG“, kazao je Ognjanović za Radio Kotor. 

On je rekao i da su u FSCG svjesni svih poteškoća koje imaju klubovi u Crnoj Gori.

Predstavnicima klubova Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore predočen je plan Saveza o finansijskoj pomoći sa ciljem normalizacije funkcionisanja klubova koji se takmiče na nacionalnom nivou uslijed novonastale situacije izazvane pandemijom COVID-19. Fudbalski savez će obezbijediti finansijsku pomoć svim klubovima kako bi nesmetano završili tekuću sezonu ali i dodatna novčana sredstva kao pomoć za naredne dvije takmičarske sezone. 

„S druge strane klubovi moraju uložiti napore da se organizuju, počnu i završe prvenstvo na „zelenom tepihu“, dodao je Ognjanović.

Nastaviće se i takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi, prema kalendaru koji će se utvrditi naknadno. Klubovi će biti obavezni da mečeve takmičenja mlađih kategorija organizuju na terenima sa prirodnom travom u popodnevnim/večernjim časovima, po mogućnosti pod reflektorima. Izuzetno, na terenima sa vještačkom podlogom mogu se igrati mečevi takmičenja mlađih kategorija u večernjim časovima i ukoliko je teren adekvatno osvijetljen.

Sastanci sa predstavnicima klubova Ženske lige i Futsal lige Crne Gore održaće se u četvrtak, 7. maja, nakon čega će biti poznati datumi nastavka ova dva takmičenja.

Fudbalski savez Crne Gore još jednom je podsjetio predstavnike klubova Telekom 1. CFL i Druge lige na obavezu poštovanja Privremenih smjernica za normalizciju sportskih aktivnosti tokom realizacije trenažnog procesa. Ujedno, Savez se ovom prilikom zahvaljuje svim klubovima, igračima, sudijama i službenim licima na odgovornom ponašanju tokom pandemije COVID-19. 

Savez će blagovremeno informisati javnost o datumima odigravanja preostalih mečeva u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi, svim odlukama nadležnih tijela i komisija, kao i o svim preporukama i smjernicama izdatim od strane FIFA i UEFA.

FK Grbalj je na 18. mjestu Telekom 1. CFL lige, a FK Bokelj je 3. na tabeli Druge lige.

Podijeli na: