Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

05.10.2024
378

ODRŽAN HUMANITARNI PLIVAČKI MARATON DOBROTA 2024 - DVADESETSEDAM PLIVAČA NA RUTI DUGOJ OSAM KILOMETARA

Tekst: Biljana Marković

Foto: Radio Kotor / B.M.

U organizaciji Triatlon kluba “Kotor” i Sportsko-rekreativnog društva (SRD) „Open Water“ iz Budve, a u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju (SBP) “Dobrota“, danas je održan Humanitarni plivački maraton „Dobrota 2024“.

Plivalo je ukupno 27 plivača na ruti dugoj osam kilometara, na relaciji Perast-Dobrota.

Start je bio između peraških ostrva , a cilj ponta ispod crkve Svetog Matije (ponta Specijalne bolnice za psihijatriju). Učesnici/ce maratona bili su članovi Triatlon kluba Kotor i Sportsko-rekreativnog društva (SRD) „Open Water“, kao i plivači/ce iz zemlje i inostranstva koji imaju bogato iskustvo u disciplini daljinskog plivanja.

Maraton je organizovan pod motom “Na talasu zdravlja do mora prilika”. Nakon uspješnog završetka maratona, u sali Doma učenika i studenata “Spasić Mašera” organizovan je ručak za plivače i organizatore, te svečana dodjela plaketa, medalja i zahvalnica koje su uručili direktor SBP “Dobrota” dr Aleksandar Mačić i predsjednik (SRD) „Open Water“, maratonac Luka Vučković.

“Zahvalio bih se svima na ovom herojskom nastupu i velikom entuzijazmu, svim takmičarima koji su ujedno i sponzori, svim sponzorima, pogotovo zapislenima koji su dali sve od sebe da događaj uspije”, rekao je dr Mačić pozdravljajući prisutne.

Plakete i medalje dobili su: Snježana Sarajkić, Kristina Ugrin, Milija Bulatović, Dragan Jovanović, Vladimir Stevović, Luka Vučković, Dragan Mihaljević, Petar Mandir, Dušan Milošević Krsto Proroković, Marija Marković, Gorana Vujović, Ado Gargović, Stefan Bjelić, Peggy Osterman, Mario Matijević, Bojan Mitrović, Aleksandra Tot, Natalija Muravchikova, Siarhei Naralenkau, Elena Shein, Jovan Plavšić, Dimitri Zhukov, Dmitrij Sadovnichij, Miloš Đuričanin, Isidora Milivojević i Miodrag Vuksanović.

Zahvalnost je izražena svim društveno odgovornim kompanijama i pojedinicima koji su uplatili novčana sredstva ili na drugi način pokazali podršku organizovanju ovog događaja.

Voditeljka programa Jelena Kljajević je navela da su organizatori dirnuti senzibilitetom koji su pokazali gotovi svi koje su kontaktirali radi podrške događaju.

Organizaciju maratona, između ostalih, pomogli su Opština Budva u saradnji sa menadžerkom Marijanom Božović, Vodovod “Budva”, DOO “Komunalno Budva” i “Komunalno Tivat”.

Zahvalnice su uručene: Marijani Božović, Isidori Nikolić koja je muzički obojila događaj, Mariji Duletić, Petru Rađenoviću, Vladimiru Duletiću, Filipu Family, dok će Milanu Nikčeviću i direktorki Doma učenika i studenata “Spasić-Mašera” Biljani Radević, koji nisu prisustvovali svečanosti biti naknadno uručene.

Cilj ovog humanitarnog, sportskog događaja je prikupljanje novčanih sredstava koja će biti usmjerena ka poboljšanju uslova u kojima borave pacijenti SBP “Dobrota”, čije su aktivnosti dio procesa radno-okupacione terapije.

“Namjera nam je da skrenemo pažnju na promociju zdravih stilova života, a upravo je plivanje jedna od aktivnosti kojom čovjek može da se bavi bez obzira na godine starosti”, saopštili su organizatori.

Odabrana relacija na kojoj je organizovan plivački maraton promoviše i dio obale koja predstavlja neprocjenjivo blago naše kulturne baštine.

Podijeli na: