Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

18.05.2022
189

NASTAVLJAJU SE AKTIVNOSTI UDRUŽENJA SPORTSKIH NOVINARA CRNE GORE

Nakon dvogodišnje pauze zbog epidemije koronavirusa, Udruženje sportskih novinara Crne Gore nastavlja sa aktivnostima na međunarodnom planu.

Od 19. do 21. juna će se u Ulcinju okupiti sportski novinari regiona – Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i naravno Crne Gore na druženju u okviru kojeg će se održati Simpozijum na temu “Sportski turizam kao razvojna šansa Crnogorskog primorja”.

Predavači na skupu biće renomirani stručnjaci iz ove oblasti – dr Dragan Klarić i dr Veselin Drljević, a svoje prisustvo potvrdili su i čelni ljudi crnogorskog sporta – predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Duško Simonović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

U okviru trodnevnog druženja planirano je i odigravanje turnira u malom fudbalu, koji će na neki način biti generalna proba za organizaciju Prvenstva jugoistočne Evrope u malom fudbalu, čiji bi domaćin na jesen trabalo da bude Udruženje sportskih novinara Crne Gore.

U delegaciji Makedonije će pored predsjednika Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope Boška Trpeskog biti i  bivši predsjednik Saveza omladine Jugoslavije, član Predsjedništva Jugoslavije, bivši predsjednik Košarkaškog saveza Jugoslavije i preko skoro 30 godina (od 1992. do 2020. godine) predsjednik Makedonskog olimpijskog komiteta Vasil Tupurkovski.

Delegaciju Albanije predvodiće urednik sportske redakcije u državnoj Radio i televiziji Defrim Methasani, Bosnu i Hercegovinu legendarni Sinan Sinanović, a delegaciju Srbije Zorica Đoković, predsjednica Udruženja sportskih novinara Zapadne Srbije.

Skup u Ulcinju biće uvertira za jubilarni, deseti međunarodni turnir “Trofej Miljan Miljanić” za godišta 2010, 2011, 2012, 2013. i mladji, na kojem se od 22. do 26. juna u organizaciji Fudbalskog centra “Caušević”, koji je partner u ovom projektu očekuju učesnici iz Crne Gore i regiona.

Prvi čovjek FC Caušević, bivši uspješni košarkaš i sportski radnik Mišo Caušević je bio planirao, u okviru ovog skupa i organizaciju fudbalske utakmice između veterana Crvene zvezde i Budućnosti, ali je ta akcija odložena za jesen i predstavljaće uvertiru za nadamo se, uspješnu zimsku sportsko-turističku sezonu.
 

Podijeli na: