Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

15.05.2023
240

NAJBOLJIM JEDRILIČARIMA DODIJELJENA PRIZNANJA ZLATNO JEDRO

Juče je održana Redovna izborna skupština Crnogorskog jedriličarskog saveza i Svečana sjednica CJS-a, na kojoj su dodijeljena godišnja priznanja Zlatno jedro za najbolje jedriličare.
Nakon sjajnih rezultata, kako na regatnom polju, tako i u organizacionom smislu, donijeta je očekivana odluka, predsednik Predrag Vukčević je dobio novi mandat.
Delegati Skupštine su odluku o reizboru predsjednika donijeli jednoglasno, a jednoglasno su prihvaćeni i pozitivno ocenjeni Izveštaji o finansijskom poslovanju, odnosno Izveštaj o radu i ostvarenim rezultatima u 2022. godini i usvojen  program rada za 2023. godinu.
 Za održavanje Skupštine kompanija Portonovi, čiji jedriličarsku klub je i dobio status redovnog člana upravo na ovoj sjednici,  ljubazno je ustupila konferencijsku salu za ovaj događaj.
Treba napomenuti da je 2023. godina krenula sjajno, da su stizale odlične vijesti sa Otvorenog prvenstva Hrvatske, Velike nagrade Mornara, Evropskog prvenstva, svjetskih kupova na Palma de Majorci i Ieru, odnosno EuropaCupa u Italiji.
Slijede Igre malih zemalja, Svetski kup u Kilu, Test event u Marseju, a nedugo zatim i Svetsko prvenstvo u Hagu, na kojem će se deliti prve vize za Olimpijske igre.
Jedriličari u klasi Optimist su ostvarili norme za reprezentativne kriterijume te ih julu očekuje Evropsko prvenstvo u Solunu.
Nakon formalnog dijela, održana je Svečana skupština na kojoj su dodeljena godišnja priznanja "Zlatno jedro" za najbolje jedriličare u 2022. godini u svim klasama.
Optimist generalno – Aleksa Roganović, JK Lahor Kotor
Optimista devojčice – Nika Živković, JK Lahor Kotor
Optimist do 12 godina – Andrej Ašnin, JK Delfin Tivat
ILCA 4 generalno – Pavle Musić, JK Delfin Tivat
ILCA 4 devojčice – Nina Strahinja, JK Lahor Kotor
ILCA 6 – Nikola Golubović, JK Delfin Tivat
ILCA 7 – Milivoj Dukić, JK Jugole Grakalić Herceg Novi
 

Podijeli na: