Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

18.01.2022
1556

MLADI BOKELJA PETI U SARAJEVU

U Sarajevu je proteklog vikenda završen fudbalski „Šampion Junior Kup 2022“ ,uz učešće 296 ekipa izu Švedske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i domaćina Bosne i Hercegovine.

Među učesnicima su bili i mladi igrači kotorskog „Bokelja“, gro ekipe 2008. godište, koje je sa klupe predvodio trener Darko Jovićević.

U konkurenciji 24 ekipe, Kotorani su zauzeli peto mjesto i najljepši način predstavili klub,grad i Crnu Goru.

„Utisci su izvanredni, turnir se organizuje već petnaest godina, organizacija je bila na visokom nivou, igralo se nekoliko hala, u pitanju je veliki sportski događaj i mi smo od 13. do 16. januara živjeli jednu lijepu sportsku priču u jednom lijepom gradu.

Prvo smo igrali protiv domaćeg Batona 2-2, pobijedili Spartu iz Hrvatske 1-0, igrali 2-2 sa Crnokosom iz Srbije, zatim sa Žarkovom 0-0, a nakon penala slavili 3-2 i na kraju izgubili od Jang Bojsa iz Bosne i Hercegovine 2-0.

Bez problema smo se takmičili sa ekipama iz regiona i samo treba da radimo na tome, da što više učestvujemo na ovakvim i sličnim takmičenjima.

Nadmetala su se godišta od 2007. do 2015, čak i djevojčice.

Svi moji igrači su bili sjajni, kako na terenu, tako i van njega, a veliku pomoć sam imao i od našeg vozača Jovana Pešića.

Zahvalio bih se gospodinu Vuku Bećiru i roditeljima, koji su nam puno pomogli u organizaciji i izdvojili finansijska sredstva koja nisu mala.

Mi smo se za ovaj turnir pripremali mjesec i po dana.

Nakon Sarajeva slijedi mala pauza, a onda nastavljamo sa treninzima, jer imamo puno toga da radimo“, sumirao je Jovićević, utiske iz Sarajeva.

Za Bokelj“ su nastupili Andrija Krivokapić, Vukota Jovanović, Gorčin Jovanović, Matija Dojčinović, Andrej Petrović, Vuk Dajković, Nikola Đuričić, Andrija Dragojević, Sava Ristelić i Aleksandar Bojanić.

Podijeli na: