Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

17.07.2020
474

MILIDRAG: TOUR OF MONTENEGRO OVE GODINE PO PRVI PUT U KALENDARU MEĐUNARODNE BICIKLISTIČKE ORGANIZACIJE

Međunarodna biciklistička trka Tour of Montenegro (02.- 04. oktobar) po prvi put će ove godine biti u kalendaru Međunarodne biciklističke organizacije UCI u klasi 2.2. 

Direktor trke Siniša Milidrag podsjeća na skromni početak 2017. jednodnevnom  trkom, da bi se nakon četiri godine došlo da sadašnje pozicije. 

“Ove godine se otišlo jedna korak naprijed u kalendaru Međunarodne biciklističke unije i u skladu sa tim trka će se voziti na mnogo širem području, u dijelu opštine Podgorica, zatim Cetinja, Danilovgrada, Bara i Budve. Nažalost, ove godine trka neće doći u Kotor, ali će se u svakom slučaju, ako bude bilo interesovanja, voziti dva kruga oko Lovćena, što će biti njen najatraktivniji dio”, kazao je Milidrag u emisiji “Ljetnje priče”. 

Nažalost, trenutna zdravstvena i empidemiološka situacija djelimično ograničava priču oko trke, ali se treba nadati da će se do oktobra situacija odvijati u smjeru da se ovaj atraktivni sportski događaj održi.

 “Do sada imamo prijavu 24 ekipe iz 21 države, sa preko 30 nacija koje će nastupiti na trci”, kazao je Milidrag, dodavši da će sve opet zavisiti od toga ko će od pomenutih učesnika moći da dođe na trku. 

Pored Crne Gore očekuje se više nacionalnih timova sa Balkana: Turska, Bugarska, Rumunija, Srbija, Grčka , Kipar… 

“Nastupiće i nacionalni tim UAE. Pored toga postoje i UCI kontinentalni timovi. To su “drugi razredi” najboljih svjetskih timova koji su dio “Grand tura”. Riječ je o 20 najvećih timova koje gledamo najčešće na Eurosportu, na Điru, Tur de Fransu i španskoj Vuelti”, kazao je Milidrag. 

On najavljuje timove iz Rusije, SAD-a , Poljske, Francuske, Norveške… 

Takođe, ako se sve bude odvijalo kako treba stižu i klubovi iz: Slovenije, Austrije, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Slovačke, Dubaija, Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, BiH, Švajcarske i Velike Britanije.

Podijeli na: