Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

28.09.2021
424

MAJER: OCEAN LAVA MONTENEGRO VIŠE OD SPORTSKOG DOGAĐAJA

Triatlon klub „Multisport akademija Mayer“ po peti put je uspješno organizovala međunarodnu trku „Ocean Lava Montenegro“.

To  je prva trka u istoriji Crne Gore, u dugoj distanci ili kako se to popularno naziva „Half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

Ove godine organizovana je i trka na kraćoj olimpijskoj distanci

Prvi čovjek ove manifestacije, koja je po mnogima dostigla svjetski nivo,Igor Majer nije krio oduševljenje, na kraju ovogodišnjeg izdanja.

 “Fantastično, nakon pet godina, konačno sve kockice su se složile, sve je bilo savršeno, još od samog jutra, koje je za nas počelo u 4 sata, kada su odrađene finalne pripreme u gradskom parku, u 5 su triatlonci počeli da pristižu, u 7 je dat znak za start glavne trke na half distance ,a 15 minuta kasnije i za kraću olimpijsku distancu.

Sve je proteklo kako treba i u biciklizmu i na moru i Donjim putem kroz Dobrotu, ugođaj koji ne postoji nigdje na svijetu i zaista i ovim putem zahvaljujem se građanima Kotora i Boke na razumijevanju.

Napravili smo trku kakvu smo željeli, puno nam je srce, prilikom proglašenja njih 70 se popelo na binu, svega 3 iz Crne Gore, ali volio bih da ih je više”, sumirao je Majer utiske nakon obimnog posla.

 “Ovo je više od sportskog događaja, trka ima turistički i društveni značaj, 240 takmičara na startu, a 640 prijavljenih, najveća u regionu, uprkos problemima sa covidom.

Mnogi su nam pomogli,mi smo prenjeli 320 registrovanih prijava za narednu godinu, tako da 2022. godine nećemo startovati od 0 nego od 320, a vjerujem da ćemo za narednih 8 mjeseci imati još toliko prijava,što znači da ćemo morati optimizovati broj učesnika i prijava, radi lakše i bolje organizacije.

Kotor je zaista ekskluzivna lokacija”, kazao je Majer za Radio Kotor.

Foto: twetter

 

Podijeli na: