Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

13.05.2022
474

MAJER: NA TRIATLON TRCI OCEAN LAVA MONTENEGRO OČEKUJE SE 550 TRIATLONACA IZ 42 DRŽAVE SVIJETA

Triatlon trka Ocean lava Montenegro, šesta po redu, zvanično je otvorena juče. 

Finalni događaj je u nedjelju 15. maja, čulo se danas na press konferenciji u Kulturnom centru “Nikola Đurković. 

Direktor trke Ocean lava Monteenegro Igor Majer je kazao da se ove godine na startu dočekuje 550 triatlonoca iz 42 države svijeta. 

“Ova brojka je pravi pokazatelj da se nakon pandemije vraćamo u redovne tokove. Prošle godine smo uveli kraću distancu od polu distance, tako da se takmičari ove godine takmiče na distanci 1500 m plivanja, 50 km biciklizma i 10 km trčanja, ali i na distanci sa kojom smo i počeli 2016. godine- 1900 m plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja. Veliki broj takmičara dolazi  iz Evrope, SAD-a i Južne Amerike. Ove godine nažalost nećemo imati takmičare iz Azije zbog pandemije koja je tamo sad u nekom novom talasu. Oko 150 triatlonaca je u posljednja dva mjeseca moralo da otkaže, zbog trenutne situacije u Ukrajini i Rusiji. Trebalo je biti oko 700 triatlonaca ove godine na startu,  ali siguran sam da ćemo sljedeće u nekom punom kapacitetu organizovati ovu trku”- poručio je Majer. 

U ime Opštine Kotor, Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, govorio je Dejan Ognjanović. 

,,Osim samih sportista ljubitelja i entuzijasta, koji sebe ulažu u sport, dužnost lokalne državne uprave je da posebnu pažnju ulažu u razvoju sporta na svim aspektima. Opština Kotor u okviru svojih nadležnosti radi na unapređenju sporta u saradnji  sa lokalnim sportskim klubovima. Kako klubovima, individualni sportistima tako i organizatorima manifestacija Opština izlazi u susret pružajući financijsku logističku podršku. Od ukupnog budžeta 4% se opredjeljuju za transfere u oblasti sporta. Na samo spominjanje sportskih manifestacija vjerujem da je većini  građana prva pomisao na Ocean lavu. Kako se već šest godina nalazimo na mapi Ocean lava, širom svijeta postajemo sve više prepoznati kao sportska dastinacija koja ima toliko toga da ponudi”- dodao je Ognjanović. 

Direktor Tursističke orhanizacije Jovan Ristić istakao je da su brojni benefiti koje Kotor ima tokom trajanja ove spotske manifestacije. 

,, Osim takmičara Kotor će ovih dana posjetiti i članovi njihovih timova i porodica. Indirektni marketing  i promocija Kotora ostvaruje se kroz dijeljenje informacija snimaka i svega onoga što prati ova dešavanja,. Povratna informacija koju imamo je da se sportisti koji posjećuju ovakva takmičenja godinama vraćaju i provode dio odmora u našem gradu. Tako da ono što ide uz slavljenje života i sporta je promocija Kotora kao turističke destinacije. Turistička organizacija podržava sportske manifestacije, a radimo i na tome da se pokrenu nove, da imamo i pripreme sportista u našem gradu i veliki broj ozbiljnih sportskih manifestacija”-navodi Ristić. 

Ispred sponzora Luštica bay na press konferenciji govorila je Kristina Škanata. 

Podsjetimo, trka je u organizaciji Multisport akademije Mayer i Turističke organizacije opštine Kotor.

Podijeli na: