Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

01.05.2022
489

MAJER-TRI PUTA VIŠE TAKMIČARA NEGO LANI

Trka u planinskom trčanju,"Boka Bay Trail",čiji je cilj bio u Kotoru,u Starom gradu kod katedrale Svetog Tripuna,a polazne stanice iz Porto Montenegra i Perasta,okupila je danas oko 150 takmičara iz desetak zemalja i bila je zaista ne samo sportska već i turističa atrakcija.

Direktor trke Igor Majer,u razgovoru za Radio Kotor, nije krio zadovoljstvo:

"Utisci su fantastični,vrijeme nas je poslužilo,na žalost izbio je požar juče popodne na Vrmcu sa tivatske strane,zato smo jutros radili novu markaciju iz Donje i Gornje Lastve,pa su takmičari trčali kilometar i po više, nego što su planirali.
Sve je proteklo u najboljem redu.
Prve smo takmičare dočekali oko 12 i 30 sa te Zelene staze iz Porto Montenegra,a za četiri i po sata se pojavio i prvi takmičar iz Perasta.
Fantastična vremena planinskih trkača,tri puta više ljudi nego lani,dakle sa 50 takmičara ove, na 150 ove godine,iduće godine vjerujem uz učešće i 300 trkača.
Kada se aktivira i staza od Herceg Novog,to će otvoriti novu dimenziju ovog takmičenja.
​​​Sada se okrećemo trci "Ocean Lava Montenegro",koja je na programu 15.maja.
Pripreme traju godinu dana,šesta godina za redom,kada je organizacija u pitanju,ekipa je uhodana, prijavljeno je bilo oko 700 takmičara,nekih 150 triatlonaca iz Rusije i Ukrajine, na žalost neće doći zbog poznate situacije.
Očekujemo oko 550 takmičara.
U organizaciji učestvuje od 300 do 400 volontera iz Kotora, od Uprave policije preko Hitne pomoći,Službe zaštite i spašavanja,Opštine Kotor,Turističke organizacije Kotor,osjeti se u Kotoru tih dana da je nešto drugačije,svi treba da beremo plodove našeg prethodnog rada.
Mislim da ne treba da idemo u masovnost i smatram da će Kotor mnogo dobiti ovim vidom sportskog turizma",istakao je Majer,koji je sa svojom istoimenom Multisport akademijom,zaista mnogo uradio na afirmaciji našeg grada i njegovoj promociji u regionu i Evropi.

Dodajmo na kraju,da je na Plavoj stazi danas najbolji bio Aleksandr Ivakin,koji je stazu od Perasta preko Vranovog brda do Kotora, u dužini od 34 kilometra, prešao za 4 sata,29 minuta i 36 sekundi,

druga je bila Varvara Shikanova,a treći Benyamin Vuk iz Atletskog kluba Koprivnica.
Četvrto mjesto pripalo je Željku Miloviću iz Atletskog kluba Nikšić.

Podijeli na: