Sport

28.01.2020
71

LJESAR: SPREMNI ZA TURNIR U BELGIJI

Futsal reprezentacija Crne Gore sjutra startuje na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji se igra u Belgiji.

Izabranici Sveta Ljesara u 1. kolu od 17 i 30 igraju sa Škotskom, u četvrtak u istom terminu sa Jermenijom, a u subotu 1. februara sa selekcijom domaćina.

„Očekuju nas zahtjevne kvalifikacije, koje dočekujemo u dobrom raspoloženju. Odradili smo dvije nedjelje priprema u Podgorici i Tivtu, tako da spremni idemo u Belgiju. Domaćin je favorit grupe, a mi ćemo sa Jermenijom voditi borbu za drugu poziciju koja vodi u baraž za narednu rundu kvalifikacija. Sa nama u grupi je i Škotska, koja je, objektivno, najslabiji protivnik u grupi. Jermenija se pred ove kvalifikacije pojačala sa dva brazilska igrača, tako da im je to kvalitet više”, istakao je crnogorski selektor.

Pobjednici grupa izboriće direktan plasman u grupnu fazu kvalifikacija, dok će devet drugoplasiranih i pet najboljih trećeplasiranih reprezentacija dobiti mogućnost da se kroz baraž nađu u sljedećoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Foto: reprezentacija.me

Podijeli na: