Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

22.01.2021
518

LALOŠEVIĆ: KONKRETNIM AKTIVNOSTIMA ZA BOLJU BUDUĆNOST NAŠIH SPORTISTA

U sklopu redovnih aktivnosti Uprave za sport i mlade, direktor Vasilije Lalošević primio je u srijedu rukovodstvo Atletskog saveza Crne Gore – predsjednika Gojka Banjevića, direktora Milorada Vuletića, sekretara Milana Madžgalja i trenera Zorana Jojića.

Tokom razgovora sagovornici su se dotakli tema aktuelnog momenta Atletskog saveza Crne Gore, te govorili o budućim aktivnostima istog u prvom kvartalu ove godine. Konkretnije je bilo riječi o Prvenstvu Balkana za seniore u Turskoj, Prvenstvo Balkana za juniore u Sofiji, Prvenstvo Evrope za juniore u Poljskoj, Prvenstvo svijeta za seniore u Kini, kao i učestvovanju na prestižnom Serbia Open-u koji se održava u Beogradu.

Rukovodstvo saveza je informisalo gospodina Laloševića o aktivnostima koje sprovode povodom gore navedenih pitanja, dok je direktor istakao namjeru Uprave za sport i mlade da pomogne savezu kako bi crnogorski atletičari imali što bolje pripreme u oči ovih takmičenja.

Direktor Uprave za sport i mlade je upoznao goste sa činjenicom da je minulih godina institucija na čijem je čelu, pomagala Atletskom savezu, te da će nastaviti tu praksu i u budućnosti.

„Da bi sportisti uspješno realizovali potencijal koji posjeduju, od enormnog je značaja da prepoznaju podršku ključnih institucija koje imaju jasan zadatak da čvrsto stoje iza njih. U skladu sa tim, želio bih ovim putem da poručim svim sportistima da u Upravi za sport i mlade imaju partnera na kojeg će se uvijek moći osloniti“, zaključuje gospodin Lalošević.

U razgovoru je spomenuto da se u što skorije vrijeme pokrene inicijativa o neophodnosti izgradnje atletskog stadiona u Glavnom gradu, kako bi kraljica sportova u Crnoj Gori dobila adekvatan tretman i uslove.

 

(Saopštenje Uprave za sport i mlade)

 

Podijeli na: